Σ. Κασσελάκης: Θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος
Eurokinissi
Eurokinissi

Σ. Κασσελάκης: Θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος

Απάντηση έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης,  στην ανακοίνωση την υποψηφιότητας της Όλγας Γεροβασίλη, από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης, ανέβηκε στο βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μόλις η Όλγα Γεροβασίλη ολοκλήρωσε την δική της ομιλία και είπε χαρακητριστικά «Δεσμεύομαι ότι θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Την επόμενη ημέρα εάν είμαι πρόεδρος του κόμματος θα συνταχθώ μαζί με την Όλγα Γεροβασίλη και όσους την αγκαλιάσουν. Προτείνω οι εκλογές να γίνουν στις 10 Μαρτίου. Στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει», είπε ολοκληρώνοντας την σύντομη τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ολόκληρη η τοποθέτησή του

Καλοσωρίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής, το ιστορικό στέλεχος, είπε στην αρχή της σύντομης παρέμβασής του.

«Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι εγώ θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Δεσμεύομαι ότι εγώ θα δουλέψω για το κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας.

Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών θα προσκαλέσω και την αντιπρόεδρο της Βουλής και την ομάδα της να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειαζόμαστε.

Να ξέρουν όλοι πως το τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει.

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Όλγα Γεροβασίλη, είχε ανακοινώσει την υποψήφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κατά την τοποθέτηση της στο συνέδριο του κόμματος, δηλώνοντας παρούσα στο δημόσιο προσκλητήριο που είχε απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές το κόμμα μας βυθίζεται στην εσωστρέφεια. Οφείλουμε να δώσουμε διέξοδο. Το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι υπαρξιακής σημασίας. Υπαρξιακό για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα. Γιατί είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση. Ακούω τον εύλογο προβληματισμό ‘μήπως μια εσωκομματική διαδικασία τώρα, θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα'. Μακάρι να μη χρειαζόταν. Πιστεύω, όμως, βαθιά ότι είναι αναγκαίο. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Όλες και όλοι έχουμε ευθύνη. Μου αναλογεί μερίδιο της ευθύνης, για το πριν και για το τώρα», ανέφερε.

«Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του Προέδρου: Η απάντηση μου σε αυτή την πρόκληση είναι ότι είμαι παρούσα», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, προσθέτοντας ότι «αυτό επιβάλει το αίσθημα ευθύνης μου απέναντι στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, απέναντι στον προοδευτικό κόσμο της χώρας, στην Ιστορία του χώρου μας και στους αγώνες που δώσαμε μαζί». Τόνισε ότι δεν φοβήθηκε ποτέ την ευθύνη, ούτε στα πιο δύσκολα, πάντα έβαζα πλάτη».

«Περάσαμε δια πυρός και σιδήρου για να μεγαλώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ. Για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και τα μνημόνια. Δεν μετρήσαμε ποτέ το προσωπικό και πολιτικό κόστος» και «είμαι υπερήφανη για όλα όσα πετύχαμε, για τη χώρα, για την κοινωνία, για την προοδευτική παράταξη και είμαι υπερήφανη που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα».