Κ. Χατζηδάκης: Τα 3+10 πρότυπα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα δείχνουν το νέο πρόσωπο του ΕΦΚΑ
Facebook
Facebook

Κ. Χατζηδάκης: Τα 3+10 πρότυπα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα δείχνουν το νέο πρόσωπο του ΕΦΚΑ

«Το πρώτο πρότυπο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ που εγκαινιάσαμε, δείχνει τον δρόμο για το ποια είναι η εικόνα που θέλουμε να έχει σύντομα ο ΕΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης.

Μάλιστα σχολιάζει ότι «επιχειρούμε να περάσει ο ΕΦΚΑ σε μια νέα εποχή. Με καινούργιες ψηφιακές υπηρεσίες. Με εκτεταμένη συνεργασία με τα ΚΕΠ. Με τα ηλεκτρονικά ραντεβού. Με το 1555 που τα έχει αλλάξει όλα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Με τις υπηρεσίες ροής και υποδοχής, όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα. Με την οριστική λύση που δώσαμε στη ντροπή των εκκρεμών κύριων συντάξεων».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Κ. Χατζηδάκη:

Τόσο η πρώτη φωτογραφία που βλέπετε όσο και η δεύτερη είναι από το ίδιο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ. Στην Αγία Παρασκευή, με ενάμιση χρόνο διαφορά! Και η εικόνα είναι τελείως διαφορετική. Είναι το πρώτο πρότυπο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ που εγκαινιάσαμε. Και δείχνει τον δρόμο για το ποια είναι η εικόνα που θέλουμε να έχει σύντομα ο ΕΦΚΑ σε όλη την Ελλάδα! Σαν και αυτό το κατάστημα αυτήν την ώρα είναι έτοιμα άλλα 2 (στην Πετρούπολη και την Τούμπα της Θεσσαλονίκης) και θα ετοιμαστούν σε πρώτη φάση άλλα 10.

Επιχειρούμε να περάσει ο ΕΦΚΑ σε μια νέα εποχή. Με καινούργιες ψηφιακές υπηρεσίες. Με εκτεταμένη συνεργασία με τα ΚΕΠ. Με τα ηλεκτρονικά ραντεβού. Με το 1555 που τα έχει αλλάξει όλα στην εξυπηρέτηση των πολιτών. Με τις υπηρεσίες ροής και υποδοχής, όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα. Με την οριστική λύση που δώσαμε στη ντροπή των εκκρεμών κύριων συντάξεων.

Στέκομαι όμως ιδιαίτερα στην πλήρη ψηφιοποίηση του ΕΦΚΑ που είναι ένα ακόμα πολύ μεγάλο βήμα: Δηλαδή αφενός την ψηφιοποίηση των αρχείων του ΕΦΚΑ και αφετέρου το ολοκληρωμένο πληροφορικό σύστημα στο οποίο θα συνενωθούν 88 βάσεις δεδομένων που σήμερα δεν «επικοινωνεί» η μία με την άλλη. Αυτό θα δημιουργήσει μια τελείως διαφορετική καθημερινότητα. Τόσο για τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ όσο και για τους ασφαλισμένους. Με πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες και φυσικά εξυπηρέτηση πολύ υψηλότερου επιπέδου.

Δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι λύσαμε όλα τα προβλήματα του ΕΦΚΑ. Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η εικόνα του ΕΦΚΑ σήμερα δεν έχει καμία σχέση με εκείνη που είχε όταν τον κληρονομήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και προχωρούμε μπροστά για να καταστήσουμε τον ΕΦΚΑ από έναν οργανισμό που ταλαιπωρούσε συστηματικά τους πολίτες σε έναν σύγχρονο και ευρωπαϊκό οργανισμό, απολύτως φιλικό στους ασφαλισμένους.