Κ. Χατζηδάκης για τα επικείμενα πρότζεκτ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια: Προχωράμε με έργα όχι με σαπουνόφουσκες
Eurokinissi
Eurokinissi

Κ. Χατζηδάκης για τα επικείμενα πρότζεκτ από τα ευρωπαϊκά κονδύλια: Προχωράμε με έργα όχι με σαπουνόφουσκες

«Προχωρούμε μπροστά με έργο κι όχι με θεωρίες και πολιτικές σαπουνόφουσκες», σχολίασε σε ανάρτησή του για την προετοιμασία της Ελλάδας για τα ευρωπαϊκά κονδύλια 2028-2034 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.

« Τα δίκτυα αυτά θα εκσυγχρονίσουν τις υποδομές της χώρας και θα ενισχύσουν τις αναπτυξιακές της προοπτικές», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

Ξεκίνησε η προετοιμασία της Ελλάδας για τα ευρωπαϊκά κονδύλια 2028-2034! Σήμερα στη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής. Το 2020, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξασφάλισε, μέσα από μια πετυχημένη διαπραγμάτευση, η πατρίδα μας να έχει τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή ενίσχυση στην ΕΕ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να είμαστε και τώρα εγκαίρως προετοιμασμένοι για την κρίσιμη αυτή διαπραγμάτευση, η οποία θα κορυφωθεί κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας, το β’ εξάμηνο του 2027. Συζητήσαμε για τις πιο σημαντικές προτεραιότητες στον σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η ανταγωνιστικότητα και η Άμυνα. Επιπλέον, για τον τομέα της Συνοχής και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, που θα έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη δική μας χώρα. Ενώ επιχειρήσαμε ακόμα να κάνουμε μια πρώτη χαρτογράφηση των επιχειρημάτων και των συμμαχιών της χώρας για τη διαπραγμάτευση.

Παράλληλα συζητήσαμε για τον σχεδιασμό μας για τα μεγάλα δίκτυα της χώρας (οδικά, σιδηροδρομικά, ενεργειακά, τηλεπικοινωνιακά) ο οποίος προχωρά ικανοποιητικά. Έργα ολοκληρώνονται σταδιακά (πχ ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα- Πύργος μέχρι το τέλος του 2025, η μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση Αθήνα-Κρήτη το καλοκαίρι του 2025, ο σιδηροδρομικός άξονας Αθήνα-Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2026, το flyover της Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2027). Ενώ άλλα σχεδιάζονται και προχωρούν (πχ οι ηλεκτρικές διασυνδέσεις με τα Δωδεκάνησα και το Βόρειο Αιγαίο, οι διασυνδέσεις με τις γειτονικές μας χώρες, η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών στο σπίτι). Τα δίκτυα αυτά θα εκσυγχρονίσουν τις υποδομές της χώρας και θα ενισχύσουν τις αναπτυξιακές της προοπτικές. Προχωρούμε μπροστά με έργο κι όχι με θεωρίες και πολιτικές σαπουνόφουσκες!