Κ. Χατζηδάκης για πλημμύρες στο Πήλιο: Υποχρέωσή μας να κλείσουμε τις πληγές

Κ. Χατζηδάκης για πλημμύρες στο Πήλιο: Υποχρέωσή μας να κλείσουμε τις πληγές

Επίσκεψη σε περιοχές του Νοτίου Πηλίου πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, και ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αποκατάστασης των ζημιών μετά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι δύο θεομηνίες που έπληξαν τη Μαγνησία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Χατζηδάκης είχε και την ευκαιρία να ταξιδέψει με το μοναδικό τρενάκι του Πηλίου και να απολαύσει τη διαδρομή από τα Άνω Λεχώνια έως τις Μηλιές περνώντας μέσα από ειδυλλιακά τοπία που ακολουθεί ο «Μουτζούρης», συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Μιχάλη Μιτζικό, και τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστο Μπουκώρο.

Φθάνοντας στις Μηλιές, ο κ. Χατζηδάκης, εντυπωσιασμένος από το τρένο και τη διαδρομή που ακολουθεί είπε ότι «δεν μπαίνει μόνο ο "Μουτζούρης" μπροστά, πάμε να βάλουμε το Πήλιο, τη Μαγνησία, ολόκληρη τη Θεσσαλία, ξανά μπροστά. Να γιατρέψουμε τις πληγές, με αποκατάσταση των υποδομών, αφού ήδη αποκαθίστανται γέφυρες και δρόμοι, δημιουργούνται καινούργιοι δρόμοι σαν κι αυτούς που βλέπουμε να προχωρούν εδώ στο Πήλιο.

Σήμερα εγκαινιάσαμε μαζί με τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου τον δρόμο που ξεκινάει από τα Αργυραίικα και ανεβαίνει. Υπάρχει ένα πρόγραμμα 3 δισ. ευρώ για αποκατάσταση στη Θεσσαλία, για άμεση αρωγή και στήριξη των αγροτών και αποκατάσταση υποδομών.

Είναι κατεύθυνση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να προχωρήσουμε μπροστά, με ταχύτητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα. Είναι υποχρέωσή μας να κλείσουμε και να επουλώσουμε τις πληγές που άνοιξε η μεγαλύτερη καταστροφή της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας στη Θεσσαλία, που αξίζει σίγουρα ένα καλύτερο μέλλον».

Το τρενάκι του Πηλίου είχε σταματήσει να λειτουργεί λόγω των ζημιών που είχε υποστεί η σιδηροδρομική γραμμή από τις πλημμύρες και έπειτα από προσπάθειες οκτώ μηνών «έτρεξε» και πάλι στις ράγες του τη Μεγάλη Παρασκευή και εκτελεί δρομολόγια κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, τα οποία αναμένεται να αυξηθούν αφού η ζήτηση εισιτηρίων είναι πάρα πολύ μεγάλη.

«Εγκαινιάσαμε έναν καινούριο δρόμο μέσα από το Πρόγραμμα "Αντώνης Τρίτσης", μήκους 4χιλιομέτρων, που συνδέει το παραλιακό οδικό δίκτυο των Καλών Νερών με το ορεινό δίκτυο μέχρι τη Βυζίτσα. Είναι ένας νέος, ασφαλής δρόμος, όπως είχαμε κάνει πέρυσι και με τον δρόμο Καλά Νερά-Πινακάτες, που άντεξε στις θεομηνίες», ανέφερε ο κ. Μιτζικός.

«Βρεθήκαμε εδώ, στο Πήλιο, για να δούμε την έναρξη της αποκατάστασης των ζημιών, την επανεκκίνηση του "Μουτζούρη" και πώς θα επιστρέψει η κανονικότητα στον ευλογημένο τόπο μας, που έχει τόσες δυνατότητες και οφείλουμε όλοι να κλείσουμε τις πληγές που άνοιξαν για να βαδίσει στο μέλλον για τους κατοίκους, τους νέους και την τοπική παραγωγή», τόνισε ο κ. Μπουκώρος.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας περπάτησε στις Μηλιές, πήγε στην κεντρική πλατεία της κωμόπολης, ξεναγήθηκε στην εκκλησία των Ταξιαρχών και ενημερώθηκε για την ιστορία της, ενώ είχε ενδιαφέρουσες συζητήσεις με κατοίκους αλλά και με επισκέπτες της περιοχής.

Διαβάστε Περισσότερα