Διαβεβαίωσε τους αλιείς ότι για το διάστημα που δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους θα καταβληθούν αποζημιώσεις.
Λ. Αυγενάκης: Συναντήσεις με κτηνοτρόφους και αλιείς

Λ. Αυγενάκης: Συναντήσεις με κτηνοτρόφους και αλιείς

Διαβεβαίωσε τους αλιείς ότι για το διάστημα που δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους θα καταβληθούν αποζημιώσεις.

Συναντήσεις με κτηνοτρόφους και αλιείς είχε σήμερα Παρασκευή (22/09) στη Λάρισα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πλαίσιο του διαλόγου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η θεομηνία.

Στη συνάντηση μετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Σέρκο Χαρουτουνιάν και Παναγιώτης Χατζηνικολάου και ο αντιπρόεδρος του ΕΦΕΤ, Σταύρος Ζανόπουλος.

Επίσης, ο υπουργός επισκέφτηκε τη Ζαγορά, όπου έχουν προκληθεί μεγάλες καταστροφές στο οδικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, αλλά και στις καλλιέργειες μήλων και καστάνων.

Κατά την επίσκεψή του στο γραφικό χωριό του Πηλίου, συνοδευόταν από τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον Περιφερειάρχη, Κώστα Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη και τους Γιώργο Στρατάκο και Ανδρέα Λυκουρέντζο

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη γέφυρα Πουρί, έξω από τη Ζαγορά η οποία έχει καταστραφεί από την καταιγίδα, αποκόπτοντας την περιοχή και συζήτησε με παραγωγούς οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετάβασης στις καλλιέργειές τους, αλλά και κατοίκους των γύρω χωριών που παραμένουν αποκομμένοι από την έδρα του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου.

Ακολούθησε συνάντηση στο λιμάνι του Βόλου με τον Σύλλογο Παράκτιων Αλιέων.

Πρόκειται για αλιείς οι οποίοι μετά την καταιγίδα Daniel, επειδή στον Παγασητικό υπάρχουν πολλά φερτά υλικά, δεν μπορούν να βγουν ψαρέψουν, διότι προκαλούνται ζημιές στα δίκτυα και στα σκάφη τους.

Ο υπουργός επισήμανε, ότι ήδη έχει ξεκινήσει διπλή διαδικασία για καθαρισμό των υδάτων από φερτά υλικά και έλεγχο για την ποιότητά τους, παρότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιβάρυνσή τους. Διαβεβαίωσε τους αλιείς ότι για το διάστημα που δεν μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμά τους θα καταβληθούν αποζημιώσεις.