Η Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική πρέπει να αλλάξει, τονίζει ο Matteo Renzi

Η Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική πρέπει να αλλάξει, τονίζει ο Matteo Renzi

«Η Ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική πρέπει να αλλάξει» τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Matteo Renzi σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

«Η Ιταλία δεν κάνει μυϊκή επίδειξη δύναμης, αλλά πρέπει να σταματήσουμε με τον επαρχιωτισμό όσων νομίζουν ότι οι Βρυξέλλες είναι αλάθητες», προσθέτει ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Ρέντσι «η Ιταλία δεν υψώνει τη φωνή, απλά σηκώνει το χέρι, κάνει προτάσεις», και στην φάση αυτή «δεν λείπουν και οι σύμμαχοι».

Σε ό,τι αφορά την ευελιξία ο Renzi τονίζει ότι «δεν είναι μια παραχώρηση αλλά ένας κανόνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια σαφής δέσμευση του (προέδρου της Επιτροπής J. C Juncker) και των δικών του».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί επίσης ότι ο Juncker, στις πρόσφατες δηλώσεις του σχετικά με την Ιταλία, «χρησιμοποίησε λάθος γλώσσα ως μέθοδο και λάθος ουσία σε ό,τι αφορά το αντικείμενο», αλλά ήταν «ένα λεκτικό ατύχημα».

«Αν ο Juncker κάνει κάποιο λάθος σε συνέντευξη Τύπου μπορούμε να το ξεπεράσουμε, αλλά αν ασκεί λάθος πολιτικές, βεβαίως και ανησυχώ», από την στιγμή που «το Δημοκρατικό Κόμμα είναι η πολιτική δύναμη με τις περισσότερες ψήφους στην Ευρώπη, και ο Juncker εξελέγη χάρη και στις ψήφους του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος».