Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει δημοσίευμα για τη φρουρά Θεοδωρικάκου
Eurokinissi
Eurokinissi

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει δημοσίευμα για τη φρουρά Θεοδωρικάκου

Στην κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος για τον αριθμό αστυνομικών που διατίθενται για την ασφάλεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι θεσμικά προβλεπόμενα και συνήθη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σε συνέχεια του από 10 Ιανουαρίου 2023 Δελτίου Τύπου, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας που αναφέρεται εκ νέου στον αριθμό των αστυνομικών οι οποίοι διατίθενται για την ασφάλεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι, τα μέτρα που λαμβάνονται για την ασφάλεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη είναι θεσμικά προβλεπόμενα και συνήθη, ενώ η ευθύνη της προστασίας και φύλαξής του -όπως και κάθε άλλου φυλασσόμενου από την Πολιτεία στόχου- ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία με βάση επιχειρησιακά κριτήρια λαμβάνει τις σχετικές αποφάσεις, για την ασφάλεια των φυλασσόμενων προσώπων, αλλά και του εμπλεκόμενου αστυνομικού προσωπικού.

Συνεπώς, το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο συνεχίζει να αναπαράγεται, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα».