Η αναφορά Τσίπρα στις εκλογικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ

Η αναφορά Τσίπρα στις εκλογικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησαν να πείσουν πως η εντολή Τσίπρα ήταν να μην γίνουν παρεμβάσεις και τοποθετήσεις αναφορικά με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, αν και ο ίδιος από το καλοκαίρι είχε παρέμβει στοχοποιώντας τον Ανδρέα Λοβέρδο. Το αφήγημα αυτό έπεσε στο κενό μετά την ομιλία του προέδρου του κόμματος στα Ιωάννινα ο οποίος άφησε αιχμές μιλώντας εμμέσως πλην σαφώς, περί ψηφοφόρων που μετείχαν στη διαδικασία αν και μέλη άλλων κομμάτων.

Συγκεκριμένα, στο κλείσιμο της ομιλίας του, αναφορικά με την ανάγκη να ανοίξει το κόμμα και να μη γίεται face control, όπως είπε, τόνισε την ανάγκη να απευθύνεται το κόμμα στους πολίτες σημειώνοντας «Όχι κάθε 4 χρόνια, πότε έχουμε συνέδριο, για να έρθουν να ψηφίσουν μια φορά μαζί με φίλους- ή μέλη άλλων κομμάτων όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα - αλλά να αισθάνονται ότι 365 μέρες το χρόνο, συνδιαμορφώνουν και λαμβάνουν τις αποφάσεις μαζί με την ηγεσία».

Μιλώντας για… συμμετοχικό κόμμα όπως έχει κάνει στο παρελθόν πρώην πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας εμμέσως πλην σαφώς αναφέρθηκε στην πρώτη Κυριακή των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ. Αναφέρθηκε σε ψηφοφόρους «άλλων κομμάτων» εμφανιζόμενος να τοποθετείτε σε εσωκομματικές διαδικασίες ενός άλλου κόμματος αλλά και ουσιαστικά να έχει εικόνα αναφορικά με το ποιοι ψήφισαν.

Στην ομιλία του πάντως στα Ιωάννινα διεφάνη και η αγωνία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, αλλά και για το γεγονός πως την ώρα που στο τρίτο κόμμα της Βουλής εμφανίσθηκαν να ψηφίζον περί τους 270000 πολίτες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η δυσκολία εγγραφής νέων μελών που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Η αδυναμία εύρεσης νέων μελών αποτυπώνεται σε τοπικό επίπεδο ανά την Ελλάδα ενώ και στη νεολαία, στο όνομα της οποίας ομνύει ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιζόμενος ως εκφραστής της, τα πράγματα είναι ανάλογα, ίσως και χειρότερα.

Αυτή ενδεχομένως να είναι και η αιτία που αναφέρθηκε στην εσωκομματική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ και στο ποιοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο των εκλογών που ολοκληρώνονται την Κυριακή.