Χίος: Με drones η επιτήρηση των δασικών περιοχών

Χίος: Με drones η επιτήρηση των δασικών περιοχών

Την επιτήρηση με drones των περιαστικών και δασικών περιοχών της Χίου, κατά τις ώρες επικινδυνότητας και σε περιπτώσεις υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς έχει ενεργοποιήσει το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται όλοι οι πολίτες που έχουν δίπλωμα ΣμηΕΑ και έχουν στην κατοχή τους drones, τα οποία μπορούν να διαθέσουν για προληπτική επιτήρηση, να τα δηλώσουν στο Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Χίου στα τηλέφωνα 22710-44212, 22713-50542, 22713-50536, ώρες 09:00 έως 14:00.

Επισημαίνεται επίσης, ότι η χρήση drones σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι οι πυρκαγιές, απαγορεύεται αυστηρά, καθώς δυσχεραίνει το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν.

Να σημειωθεί, ότι πριν μία εβδομάδα πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τη χρήση drones στα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη Χίο. Μάλιστα, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, επισήμανε αυτή ακριβώς τη σημαντική βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν στην πρόληψη καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.