Τέσσερις δημοσκοπήσεις «βλέπουν» αυτοδυναμία ΝΔ και επτακομματική Βουλή

Τέσσερις δημοσκοπήσεις «βλέπουν» αυτοδυναμία ΝΔ και επτακομματική Βουλή

Σε μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - ο οποίος καταγράφει χαμηλά ποσοστά - ανάδειξη κυβέρνησης αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία και πιθανή επτακομματική Βουλή, συγκλίνουν τα αποτελέσματα τεσσάρων δημοσκοπήσεων (GPO, MRB, Metron Analysis, Marc) που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο.

Χαρακτηριστικά, την 1η Ιουνίου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της δημοσκοπήσης της Metron Analysis και στις 2 Ιουνίου της GPO οι οποίες έδιναν προβάδισμα στην ΝΔ με 21,9 ποσοστιαίες μονάδες ως προς την εκτίμηση ψήφου και 20,4 ποσοστιαίες μονάδες ως προς την πρόθεση ψήφου, αντίστοιχα, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και στις δυο δημοσκοπήσεις προκύπτει επτακομματική Βουλή, καθώς μένει εκτός το ΜέΡΑ25, ενώ πιστοποιείται η δυνατότητα της ΝΔ να αποκτήσει αυτοδυναμία καταλαμβάνοντας το λιγότερο 160 έδρες έως και 164 έδρες.

Παρομοίως στις επόμενες δημοσκοπήσεις, της Marc στις 3 Ιουνίου και της MRB στις 8 Ιουνίου η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στις 20,6 ποσοστιαίες μονάδες στην πρόθεση ψήφου και 21,2 ποσοστιαίες μονάδες, αμφότερες.

Η πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB «δείχνει» αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας σε επτακομματική βουλή με 161 έδρες, ενώ της Marc η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 160 έδρες και επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το χαμηλό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου. Στη δημοσκόπηση της Metron Analysis λαμβάνει 19,1%, στην GPO 20,7%, στην MRB 17,6% και στη δημοσκόπηση της Marc 19,4%,

Διαβάστε ακόμα:

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Μεγαλώνει το προβάδισμα για ΝΔ - Μπροστά με 21,9 μονάδες, 7 κόμματα στη Βουλή

Δημοσκόπηση GPO: Στις 20,4 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, επτακομματική Βουλή

Δημοσκόπηση MRB: Στις 21,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή επί των έγκυρων

Δημοσκόπηση Marc: Στις 20,6 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, 7 κόμματα στη Βουλή

Δημοσκόπηση MRB (Β΄ μέρος): Καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη θεωρεί το 20,5% των αναποφάσιστων