Για την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Κ.Πιερρακάκης στο Liberal

Για την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου είχαν τον χαρακτήρα δημοψηφίσματος σταθερότητας για τη χώρα. Με την εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής, το δίλημμα ήταν ξεκάθαρο: η χώρα είτε θα συνέχιζε να προοδεύει, είτε θα επέστρεφε σε ένα περιβάλλον αστάθειας και αβεβαιότητας. Και σε αυτό το δίλημμα οι πολίτες έδωσαν μια απόλυτα ξεκάθαρη απάντηση ότι οι μάχες οπισθοφυλακής και η αυτοαναφορικότητα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά κατέγραψαν μια νίκη – ορόσημο. Μια νίκη με αύξηση τόσο των ποσοστών μας, όσο και του απόλυτου αριθμού των ψήφων που λάβαμε, αλλά και μια καθαρή νίκη, με διαφορά πρωτόγνωρη για όλες τις εκλογικές διαδικασίες μετά το 1974. 

Ωστόσο, οι εκλογές της 21ης Μαΐου για εμάς ανήκουν ήδη στο παρελθόν και, όπως σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «οι κάλπες είναι και πάλι άδειες». Και είναι οι πολίτες που με την ψήφο τους καλούνται να επικυρώσουν την επιλογή που έκαναν πριν από δύο εβδομάδες, δίνοντας εκ νέου στη Νέα Δημοκρατία μια μεγάλη νίκη με ένα μεγάλο ποσοστό.

Για εμάς, ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Ζητάμε από τους πολίτες καθαρή εντολή για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε το 2019. Μια ισχυρή εντολή που συνίσταται στην αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, κάτι το οποίο θα είχε συντελεστεί ήδη από το βράδυ της 21ης Μαΐου αν ίσχυε ένα από τα εκλογικά συστήματα που παρήγαγαν σταθερές κυβερνήσεις καθ’ όλη την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Αυτοδύναμη κυβέρνηση, όμως, δεν σημαίνει ούτε κυβέρνηση ενός χρώματος, ούτε κυβέρνηση που δεν διαβουλεύεται. Τουναντίον, αυτό είναι κάτι που το έχουμε θεμελιώσει ήδη από την πρώτη τετραετία διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η Νέα Δημοκρατία πέτυχε τόσο τη διεύρυνσή της σε πρόσωπα, όσο και τη συναίνεση σε επίπεδο Κοινοβουλίου και κοινωνίας σε μια σειρά από μεταρρυθμιστικές τομές που καθιέρωσε και εφάρμοσε στην πράξη.

Φιλοδοξία όλων μας είναι στο τέλος της νέας τετραετίας η Ελλάδα να έχει αλλάξει ακόμα περισσότερο προς το καλύτερο. Να είναι μια χώρα σύγχρονη, φιλική στους πολίτες της, με ισχυρή ανάπτυξη, με πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, που θα παρέχει σε όλους ευκαιρίες, ποιότητα ζωής και υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες – ιδίως σε ευαίσθητους τομείς όπως η Παιδεία, η Δικαιοσύνη και η Υγεία.

Στις 25 Ιουνίου ζητάμε από τους πολίτες να πιστέψουν σε εμάς. Μέσα, όμως, από το πρόγραμμά μας, ζητάμε και κάτι ακόμα: από τις 26 Ιουνίου, ζητάμε από όλους τους πολίτες να παρακολουθούν στενά το έργο μας και να μας κρίνουν για την αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή όσων έχουμε δεσμευτεί, για την επίδραση των μεταρρυθμίσεων αυτών στην καθημερινότητά τους.

Έχουμε το σχέδιο, τη βούληση και τη δυνατότητα να πάμε την Ελλάδα σταθερά και τολμηρά μπροστά. Και αυτό το σχέδιο αφορά σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, γιατί είναι το σχέδιο που περιγράφει ένα καλύτερο κοινό μέλλον για όλους, γιατί είναι ο οδικός χάρτης για την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας, για τη χώρα που αξίζουμε και που μπορούμε να κάνουμε πραγματικότητα.

*O Κυριάκος Πιερρακάκης είναι Υποψήφιος Βουλευτής Α΄ Αθηνών