Γερουλάνος για σκευωρία Νοvartis: Έχει σοβαρότερα θέματα η Βουλή...

Γερουλάνος για σκευωρία Νοvartis: Έχει σοβαρότερα θέματα η Βουλή...

Προβληματισμός και ερωτήματα προκαλεί η στάση στελεχών του ΚΙΝΑΛ που εμφανίζονται να επιχειρούν να υποβαθμίσουν την υπόθεση με τη σκευωρία της Novartis και τις αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Είναι χαρακτηριστική η στάση του Παύλου Γερουλάνου, ο οποίος σε συζήτηση με τον Άδωνι Γεωργιάδη όχι μόνο απέφυγε να πάρει θέση, εκπροσωπώντας τον ΚΙΝΑΛ όπου είναι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, αλλά σήκωσε τους τόνους και επιτέθηκε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ κατηγορώντας τον πως επιλέγει τον βούρκο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόσφατα και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ Γώργος Καμίνης κράτησε αποστάσεις από τις εξελίξεις για τη Novartis την επόμενη μέρα των εκλογών, δίνοντας την εικόνα μιας προσπάθειας υποβάθμισης της υπόθεσης και κυρίως των αποκαλύψεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας ότι τα όσα έχουν ειπωθεί περί σκευωρίας είναι πραγματικότητα. 

Άλλωστε οι καταγγελίες του Ι. Αγγελή είναι συγκεκριμένες, μιλούν για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και διαδικασίες που ξεφεύγουν των δικαστικών ορίων.

Αναλυτικά ο διάλογος εξελίχθηκε ως εξής:

Άδωνις: «Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι πχ ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Γιώργος Κουτρουμάνης, θα έβλεπαν με εξαιρετικά καλή διάθεση μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ αφού έχουν ψηφίσει μνημόνια και ας μην διερευνηθεί η Novartis και ποιοι τους έβγαλαν στα μανταλάκια;»

Γερουλάνος: «Εγώ δεν θα μπω σε ονόματα»

Γεωργιάδης: «Δεν μιλάμε στην πραγματικότητα, με ρεαλισμό;»

Γερουλάνος: «Η διάθεση σας να μιλήσετε με ονόματα έχει να κάνει με τους τακτικούς σας χειρισμούς. Εδώ μιλάμε για κόμματα που θα είναι αύριο στη Βουλή, τα οποία πρέπει να αποφασίσουν προς τα που πάει η χώρα»

Γεωργιάδης: «Εγώ σας λέω σήμερα ότι δύο εισαγγελείς τσακώνονται ποιος έστησε την σκευωρία Novartis. Εσείς ως ΠΑΣΟΚ λέτε να μην διερευνηθεί;»

Γερουλάνος: «Μην διακόπτετε. Είπατε θα κάνετε μια ερώτηση. Αν θέλετε απάντηση, πρέπει να σταματήσετε να μιλάτε. Αν δεν θέλετε, συνεχίστε να μιλάτε»

Γεωργιάδης:«Απαντήστε συγκεκριμένα, μην μου απαντήσετε γενικά για την χώρα»

Γερουλάνος: «Θα σας απαντήσω εγώ τι θα κάνει ένας συγκεκριμένος βουλευτής; Να υποθέσω αν θα είναι βουλευτής και να υποθέσω και τι θα κάνει; Δεν μπορώ να το κάνω αυτό το πράγμα. Αυτό που σας λέω είναι ότι οι βουλευτές ενός κόμματος, κάθε κόμματος και του δικού σας συμπεριλαμβανομένου, δεν πρέπει να σκέφτεται τι κάνει για την πάρτη του, αλλά τι κάνει για την χώρα»

Γεωργιάδης: «Δεν είναι η πάρτη του η σκευωρία Novartis. Κάνετε λάθος. Αν αυτό πιστεύετε είστε βαθιά νυχτωμένος»

Γερουλάνος: «Δεν είναι μόνο η Novartis το θέμα το οποίο θα έχει να χειριστεί η επόμενη Βουλή»

Γεωργιάδης: «Με συγχωρείτε, αν εσείς ως ΠΑΣΟΚ λέτε ότι η σκευωρία Novartis και όποιος ασχολείται είναι η πάρτη του, έχουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα αντίληψης»

Γερουλάνος: «Εχει σοβαρότατα θέματα η Βουλή. Δεν μπορεί να είναι προϊόν συναλλαγής»

Γεωργιάδης: «Και η επίθεση στη Δημοκρατία δεν είναι σοβαρό θέμα για τον Παύλο Γερουλάνο; Το αν μία κυβέρνηση πήγε να βάλει φυλακή πολιτικούς της αντιπάλους δεν είναι σοβαρό θέμα;»

Γερουλάνος: «Κύριε Γεωργιάδη, εσείς κυνηγάτε τον σταυρό. Εγώ δεν τον κυνηγάω»

Γεωργιάδης:«Δεν μιλάω για τον σταυρό τώρα. Αυτό με βλάπτει στο σταυρό τώρα να ξέρετε»

Γερουλάνος: «Μου επιτρέπει αυτό πάντως να κάνω μια πολιτισμένη συζήτηση. Δεν θα κατεβάσετε το επίπεδο εκεί που το θέλετε εσείς»

Γεωργιάδης: «Είναι πολύ πολιτισμένο αυτό που σας λέω. Το ΠΑΣΟΚ και η κα Γεννηματά έχει δηλώσει ότι αυτό είναι μια επίθεση στη δημοκρατία»

Γερουλάνος: «Κάντε μία προσπάθεια να ανεβάσετε λίγο το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης. Αν μπορείτε. Αν δεν μπορείτε πηγαίνετε στο βούρκο»

Γεωργιάδης: «Γιατί με προσβάλλετε κύριε;»

Γερουλάνος: «Ποιος προσβάλει ποιον; Θα περιμένετε να ακούσετε απάντηση; Εσείς με διακόπτετε»

Γεωργιάδης:«Γιατί με προσβάλλετε. Μην είστε προσβλητικός»