Γεροβασίλη κατά ΕΛΑΣ: Θέλουν να κρύψουν την ανικανότητά τους

Γεροβασίλη κατά ΕΛΑΣ: Θέλουν να κρύψουν την ανικανότητά τους

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Αιχμές κατά στελεχών της ΕΛΑΣ από την αρμοδία υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη που υποστηρίζει ότι αποτελούν παραπληροφόρηση τα όσα λέγονται για παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας στο έργο της Αστυνομίας. Κάποιοι θέλουν να κρύψουν τη δική τους ανικανότητα.

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη πέταξε την μπάλα στην εξέδρα σχετικά με την ανομία στα Εξάρχεια και δη στον απόηχο της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Καισαριανής. Παρά, λοιπόν, τα συνεχή κρούσματα βίας στα Εξάρχεια η κυρία Γεροβασίλη ισχυρίστηκε ότι στην περιοχή δεν υπάρχει άβατο και μάλιστα υποστήριξε ότι αποτελεί μύθο πως η πολιτική ηγεσία της χώρας δίνει εντολές στην Ελληνική Αστυνομία να μην κάνει παρεμβάσεις στα Εξάρχεια.

«Υπάρχει ένας τεράστιος μύθος», είπε απευθυνόμενη στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος νωρίτερα είχε καταθέσει επώνυμη καταγγελία πολίτη σύμφωνα με την οποία όταν τηλεφώνησε στην Τροχαία για να σταλεί περιπολικό στην περιοχή ο αξιωματικής υπηρεσίας του απάντησε ότι έχει εντολή να μην μπαίνει στην περιοχή.

«Σας διαβεβαιώνω απόλυτα ότι δεν έχει απαγορευτεί ποτέ στην ΕΛ.ΑΣ. Να κάνει οποιαδήποτε επιχείρηση», προσέθεσε και μάλιστα απέδωσε την… παραπληροφόρηση  σε δήθεν άτομα εντός της Αστυνομίας που «θέλοντας να πλήξουν προφανώς την πολιτική ηγεσία χρησιμοποιούν αυτό ως επιχείρημα».  

«Το λένε αυτό και κάποιοι που θέλουν ίσως να κρύψουν τη δική τους ανικανότητα. Κι αυτό είναι σοβαρό. Κι αυτοί που το εκστομίζουν πρέπει να σκεφτούν ότι πρώτα πλήττονται οι ίδιοι προσπαθώντας να πλήξουν την ΕΛ.ΑΣ.», προσέθεσε χαρακτηριστικά. 

Πάντως, σε ότι αφορά την καταγγελία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης προανήγγειλε ότι θα διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση «για να δούμε εάν κάποιος άλλος είπε στον αξιωματικό της τροχαίας να μην κάνει τη δουλειά του».

Την ίδια ώρα, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους συνδικαλιστές, κατηγορώντας τους ότι έχουν να πάνε στην δουλειά του 20 χρόνια! «Θα στείλω την απάντηση και σε κάτι συνδικαλιστές που έχουν να πάνε στη δουλειά 20 χρόνια αλλά λένε ότι δεν τους αφήνουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Δεν κατηγορώ συλλήβδην τους συνδικαλιστές. Αλλά αυτοί που έχουν 30 μέρες άδεια το μήνα, δεν έχουν το δικαίωμα να μιλάνε για τους  συναδέλφους τους που κάνουν τη δουλειά τους», είπε.

Φωτογραφία intime news