Γεραπετρίτης: Όσος δημοσιονομικός χώρος δημιουργείται θα διοχετεύεται στους πολίτες

Γεραπετρίτης: Όσος δημοσιονομικός χώρος δημιουργείται θα διοχετεύεται στους πολίτες

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει έλεγχος επιτόπιος από κλιμάκιο το οποίο συνδέεται με την χημική ανάλυση των γεγονότων για την περίπτωση που έχουμε οποιοδήποτε συμβάν διαρροών. Θα έχουμε νεότερα εντός της ημέρας και θα ενημερωθούν οι πολίτες. Είναι προφανές ότι θα εξαντληθεί, και ήδη συμβαίνει, κάθε δυνατότητα που υπάρχει ώστε να περιχαρακωθεί το όποιο γεγονός. Ακόμη δεν έχουμε ενημέρωση παρά μόνο από τη σερβική πλευρά. Η εκτίμησή μας είναι ότι θα έχουμε περισσότερα δεδομένα εντός της ημέρας» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του σε ερώτηση για το αεροπορικό δυστύχημα στην Καβάλα.

Αναφερόμενος στο Power pass αφού σημείωσε ότι δυστυχώς στην πολιτική αρένα έχει χαθεί το αληθές νόημα των λέξεων και χρησιμοποιούνται με πολύ μεγάλη ευκολία λέξεις ιδιαίτερα βαριές και απαξιωτικές, πράγμα το οποίο μετατοπίζει την όποια ορθολογική συζήτηση είπε «όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα αναπληρωθεί το 60% της επιπρόσθετης επιβάρυνσης που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά. Αυτή η τοποθέτηση στηρίζεται σε συγκεκριμένα αντικειμενικά δεδομένα. Υπολογίστηκε από τους ανεξάρτητους φορείς εποπτείας και ρύθμισης ποια ήταν η επιπλέον επιβάρυνση, η οποία υπολογίστηκε περίπου στα 450 εκατομμύρια. Επί αυτής της βάσης το 60% αναπληρώνεται ήδη με την ενίσχυση, και μάλιστα υπάρχει μεγαλύτερη ενίσχυση από αυτή που είχε αρχικά προγραμματιστεί καθώς περιλαμβάνεται και ο Ιούνιος».

«Οι πολίτες βλέπουν για το συγκεκριμένο επτάμηνο την αναπλήρωση του 60% της αύξησης που είχαν» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που λέγεται από την πλευρά της αντιπολίτευσης ότι οι πολίτες δεν βλέπουν τα 600 ευρώ είναι ένα τεράστιο σφάλμα.

«Όλοι οι πολίτες θα δουν την αναπλήρωση στο 60%. Καμία χώρα δεν έχει αναπληρώσει όλες τις απώλειες που υπάρχουν εξαιτίας της αύξησης του ρεύματος. Αυτό θα ήταν εντελώς αδύνατο διότι όπως καταλαβαίνουν όλοι θα ήταν μια δημοσιονομική βόμβα. Η Ελλάδα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της ΕΕ και του ΟΟΣΑ είναι η χώρα η οποία κατά αναλογία του ΑΕΠ έχει δώσει την μεγαλύτερη ενίσχυση στους πολίτες για την αναπλήρωση της ενεργειακής αύξησης. Αυτά είναι αντικειμενικά δεδομένα δεν επιδέχονται αμφισβήτηση» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ήταν συνεπής στην εξαγγελία για έως 600 ευρώ αναπλήρωση και έως το 60%. «Επίσης είμαστε η χώρα η οποία ενίσχυσε με τα μεγαλύτερα ποσά τους πολίτες και αυτό κατέστη δυνατό εξαιτίας του γεγονότος ότι πηγαίνουν καλά τα οικονομικά μας μεγέθη» είπε.

«Όσος δημοσιονομικός χώρος δημιουργείται επιπλέον θα διοχετεύεται στους πολίτες και επιπλέον εμείς δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε την δημοσιονομική ισορροπία της χώρας» πρόσθεσε.

Επιπλέον ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι τα πειράματα που έχουμε ζήσει στο πρόσφατο παρελθόν με εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας με άκρατα επιδόματα τα οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά, τορπιλίζουν την σταθερότητα της οικονομίας με αποτέλεσμα τεράστιες αυξήσεις φόρων, δεν θα τα δούμε από την παρούσα κυβέρνηση.

Τέλος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης στον τομέα της ενέργειας και κατέληξε λέγοντας «εμείς θα δουλεύουμε στην υπηρεσία των πολιτών, εξασφαλίζοντας πάντοτε την ενίσχυση των πιο ευάλωτων και την αυτάρκεια και αυτοδυναμία της χώρας».