Α. Γεωργιάδης: Εξαφανισμένος ο Χρήστος Σπίρτζης, δεν έχει τι να πει
Eurokinissi
Eurokinissi

Α. Γεωργιάδης: Εξαφανισμένος ο Χρήστος Σπίρτζης, δεν έχει τι να πει

Την υποκρισία και τη διγλωσσία των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλιτεύει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης ως προς την αντιμετώπιση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Όπως τονίζει ο υπουργός, σε μήνυμά του στο Twitter, «ο Γ. Ραγκούσης κατηγορεί την κυβέρνηση ως ευθυνόμενη για τον διορισμό του Σταθμάρχη σε αυτή την ηλικία, και ο Χρ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, καθώς όπως αποδεικνύεται αυτή ήταν μία συνηθισμένη διαδικασία στον ΟΣΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια».

Τα μέτρα της κυβέρνησης

Σημειώνεται ότι στις 11:00 σήμερα Τετάρτη αναμένεται η συνέντευξη Τύπου του υπουργού Επικρατείας και Υποδομών Γιώργου Γεραπετρίτη, μια εβδομάδα μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο Γ. Γεραπετρίτης χθες Τρίτη επιθεώρησε τον σταθμό τηλεδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη, ενώ μετά την επιστροφή του είχε σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών και μετά τις 18:30 βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σημερινή συνέντευξη, αναμένεται να αναφερθεί σε παρεμβάσεις και μέτρα, καθώς και σε τεχνική βοήθεια από την Ευρώπη, κάτι που θα συζητήσει εντός της ημέρας σε επαφές που θα έχει με τον απεσταλμένο της Κομισιόν κ. Σμιτ και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων κ. Ντόπελμπαουερ, κατόπιν της επικοινωνίας του πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Επαναλειτουργία δρομολογίων

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άμεσες παρεμβάσεις αφορούν την όσο το δυνατόν ταχύτερη επαναλειτουργία των εμπορικών και επιβατικών δρομολογίων του ΟΣΕ εντός δέκα έως 15 ημερών με δικλείδες ασφαλείας. Μεταξύ άλλων, θα προβλέπεται μείωση της ροής των δρομολογίων, ύπαρξη διπλής βάρδιας χωρίς εξαιρέσεις στα σταθμαρχεία και δημιουργία σώματος εσωτερικού ελέγχου.

Παράλληλα, λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την επιτάχυνση της εγκατάστασης του συστήματος τηλεδιοίκησης στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου όπου δεν λειτουργεί, ώστε να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Συνάντηση με μηχανοδηγούς

Τις επόμενες μέρες, ο Γ. Γεραπετρίτης θα έχει συνάντηση με τους μηχανοδηγούς του ΟΣΕ. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να γίνουν επιπλέον προσλήψεις μηχανοδηγών.

Όπως τονίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση επιδίωξε ενίσχυση του προσωπικού του ΟΣΕ μέσα από τον ΑΣΕΠ, όμως οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες.

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη

Τα μέτρα είναι προσωρινά μέχρι την εγκατάσταση του συστήματος τηλεδιοίκησης και φωτοσήμανσης σε όλο το μήκος του σιδηροδρομικού δικτύου, με στόχο αυτό να έχει ολοκληρωθεί, χωρίς άλλες παρατάσεις από την ανάδοχο εταιρεία, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Οι εξελίξεις ως προς τη διαχείριση της τραγωδίας στα Τέμπη θα τεθούν επί τάπητος και στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Πέμπτη με αυτό ως μοναδικό θέμα.

Διαβάστε επίσης:

Τα υποκριτικά δάκρυα και η πραγματικότητα

Τα «ρεπό» του Χρ. Σπίρτζη

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τους σιδηροδρόμους: Στις 11:00 η συνέντευξη Τύπου του Γ. Γεραπετρίτη

Τέμπη: Το ανθρώπινο λάθος που δεν ήταν σπουδή του Μητσοτάκη

Ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία στα Τέμπη: «Πρέπει να έγινε τράκα»