Α. Γεωργιάδης: Βατερλό για τις εργοδοτικές οργανώσεις η συμφωνία για τις εισφορές

Α. Γεωργιάδης: Βατερλό για τις εργοδοτικές οργανώσεις η συμφωνία για τις εισφορές

Βατερλό των εργοδοτικών Οργανώσεων χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την χθεσινή συμφωνία των εκπροσώπων τους με τον Πρωθυπουργό, κατά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ως προς την προσωρινή και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις αύξηση των εργοδοτικών εισφορών για τις επικουρικές συντάξεις.

«Δυστυχώς την πάτησαν οι κύριοι Κορκίδης, Φέσσας και Ανδρεάδης» δήλωσε χαρακτηριστικά στον Σκάι μιλώντας για «παράδοση αμαχητί» σε μια κυβέρνηση που αυξάνει τους φόρους.

Αντιθέτως ο κ. Γεωργιάδης επαίνεσε τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλο, που διαφώνησε με την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, καταθέτοντας περαιτέρω πλαίσιο προτάσεων για «την οριστική επίλυση του συνταξιοδοτικού ζητήματος».

Στη μελέτη, που κατήρτισε το Κέντρο Μελετών (ΚΕΜΕ) του ΕΒΕΑ, σημειώνεται χαρακτηριστικά:

«Αυτό που πρέπει να καταστεί σαφές είναι ότι το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί μόνο με μέτρα που αυξάνουν τις επιβαρύνσεις, όπως για παράδειγμα οι αυξήσεις των εργοδοτικών εισφορών και των εισφορών των εργαζομένων αλλά αντίθετα πρέπει να συνδυαστεί και με ένα νέο αναπτυξιακό πλαίσιο αλλά και με μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας».