Γ. Παπανδρέου για συνεργασίες: «Θα παλέψω να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και μετά θα δούμε»

Γ. Παπανδρέου για συνεργασίες: «Θα παλέψω να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και μετά θα δούμε»

Αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για συνεργασίες με άλλα κόμματα μετά τις εθνικές εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ότι «από τη στιγμή που αποφάσισα και ανακοίνωσα ότι διεκδικώ την προεδρία του ΚΙΝΑΛ υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση του κόσμου και συσπείρωση γύρω από το κόμμα».

Καταγγέλλοντας στη συνέχεια πως «στελέχη της ΝΔ παίρνουν τηλέφωνα για συγκεκριμένους υποψήφιους» και συμπεραίνοντας ότι «προφανώς κάτι φοβούνται στη ΝΔ» αναφέρθηκε σε ενδεχόμενες συνεργασίες δείχνοντας πως δεν αποκλείει οτιδήποτε ανάλογα με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε όσα αναφέρει το τελευταίο διάστημα σχετικά με παρεμβάσεις από το χώρο της ΝΔ. Δεν κατονόμασε πρόσωπα εν τούτοις επέμενε σε αυτή τη θέση αφού σύμφωνα ε τον ίδιο «υπάρχει ο μόνιμος στόχος ο Γιώργος Παπανδρέου που δεν ελέγχουν» αλλά και ότι «κάποιοι θέλουν ένα ΚΙΝΑΛ μικρό, βολικό και ελεγχόμενο.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απόφασή του να μη συμμετάσχει στο debate των υποψηφίων ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι το κάνει για να μην... πληγώσει την παράταξη. Όπως είπε «με τους όρους που διεξάγεται δεν θα ήταν σωστό και δεν θα ήθελα να πληγώσω την παράταξη. Θέλω ένα debate ουσιαστικό όχι ένα debate εντυπώσεων. Έναν διάλογο ενωτικό που θα βοηθήσει και όχι που θα αποδομήσει την παράταξη. Για την ενωτική πορεία, για την επόμενη μέρα έχω ευθύνη».

Πάντως, για μια ακόμη φορά εμφανίσθηκε να υιοθετεί όσα υποστηρίζουν Αλέξης Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ για την πανδημία και τη διαχείρισή της σημειώνοντας ότι «στην αρχή πήγαμε καλά αλλά στη συνέχεια δόθηκε από την κυβέρνηση ένα μήνυμα νίκης απέναντι στην πανδημία και ένα σήμα έπαρσης» ενώ μίλησε για κακούς χειρισμούς ως προς τον εμβολιασμό υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση μίλησε με αυταρχικό τρόπο σε κάποια στρώματα.

Ως προς το ενδεχόμενο συνεργασιών δεν απέκλεισε τίποτα αν και ανέφερε πως δεν έχει «διάθεση» να μιλήσει σχετικά αυτή τη στιγμή. Μάλιστα τόνισε ότι «εγώ θα παλέψω να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και μετά θα δούμε βεβαίως».