Γ. Οικονόμου: Άλλοι 1.500 αστυνομικοί σε περιπολίες και κάμερες στους δρόμους
Eurokinissi
Eurokinissi

Γ. Οικονόμου: Άλλοι 1.500 αστυνομικοί σε περιπολίες και κάμερες στους δρόμους

Επιπλέον 1.500 αστυνομικοί από την φύλαξη στόχων θα βγουν στον δρόμο για περιπολίες στην ΔΙ.ΑΣ και στην Άμεση Δράση, όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως επεσήμανε σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, σε συνέχεια της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για αποδέσμευση από άλλες υπηρεσίες συνολικά 2.500 αστυνομικών, προς ενίσχυση των περιπολιών των αστυνομικών τμημάτων, σε έναν μήνα από σήμερα 1.500 αστυνομικοί από την φύλαξη στόχων θα βγουν στον δρόμο για περιπολίες.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ακόμη ότι γίνεται σχεδιασμός για προμήθεια πολλών καμερών από την Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο ενίσχυσης της καταπολέμησης της εγκληματικότητας.

Σχετικά με το πολλαπλό φονικό με τους Τούρκους στην Αρτέμιδα σημειώνοντας ότι είναι μια υπόθεση αρκετά σοβαρή, που έχει πολλά επεισόδια και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ότι οι έρευνες προχωρούν με πολύ γοργούς ρυθμούς καθώς προστίθενται συνεχώς και νέα ευρήματα και μάλιστα τις τελευταίες 48 ώρες σοβαρά ευρήματα. «Κρατάμε στα χέρια μας ένα πολύ σοβαρό ύποπτο για συμμετοχή σε αυτή την υπόθεση, τον οποίον η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε στο αεροδρόμιο όταν επιχείρησε να διαφύγει. Θα γίνει η εξιχνίαση της υπόθεσης, όπως απαιτεί η σοβαρότητα και όλα τα πρωτόκολλα» όπως είπε.

Όσον αφορά στην ΕΔΕ για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που δεν αντιλήφθηκαν την παρουσία Κροατών χούλιγκαν με συνέπεια τη δολοφονία του φιλάθλου της ΑΕΚ, στην Νέα Φιλαδέλφεια, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι σε δέκα ημέρες θα ολοκληρωθεί η ΕΔΕ για τους αξιωματικούς και θα φανεί ποιες ευθύνες τυχόν προκύπτουν.

Ο Γιάννης Οικονόμου ρωτήθηκε ακόμη για την προσπάθεια αντιμετώπισης του κυκλοφοριακού και της παράνομης στάθμευσης, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και για τις κόντρες στην παραλιακή και τους ελέγχους που γίνονται από κλιμάκια της Αστυνομίας.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση κατά τη δεύτερη θητεία της είπε «Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολλές, διαφορετικές και παρατεταμένες κρίσεις, γύρω από την κλιματική κατάρρευση. Δοκιμαστήκαμε από ηπιότερα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας και άλλες φορές σε αυτό, και αποδείξαμε με την ειλικρίνεια, τη συνέπεια και κυρίως τη σωστή διαχείριση των κρίσεων από την ώρα που συνέβησαν και μετά, ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην απαίτηση των πολιτών να δίνουμε λύσεις και απαντήσεις σε προβλήματα, ακόμη και αν αυτά παρουσιάζονται μία φορά στα 200 χρόνια. Σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε, με τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα, την προσαρμογή - εκεί που χρειάζεται - και την ευρηματικότητα εκεί που απαιτείται, για να είναι σίγουροι οι πολίτες ότι η χώρα θα εξακολουθεί να προχωρά σταθερά μπροστά».