Γ. Μαυρωτάς: Η μεγάλη ευκαιρία του Ποταμιού, το timing είναι ιδανικό

Γ. Μαυρωτάς: Η μεγάλη ευκαιρία του Ποταμιού, το timing είναι ιδανικό

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Την άποψη ότι αυτό το 2ο Συνέδριο που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η μεγάλη ευκαιρία του Ποταμιού να επανατοποθετηθεί στα πολιτικά πράγματα της χώρας εκφράζει με δηλώσεις του στο liberal.gr o βουλευτής του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο ίδιος πιστεύει ότι το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε διαδικασίες διλημμάτων χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο όπως το αν θα πλησιάζει περισσότερο στην κεντροδεξιά ή αν έχει πιο πολλά κοινά στοιχεία με την κετροαριστερά. Και τούτο διότι, όπως δηλώνει, το Ποτάμι είναι κατ' εξοχήν κόμμα του μεταρρυθμιστικού χώρου, το στίγμα του είναι οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δεν μπορούν να «βαφτιστούν» κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές. Οι μεταρρυθμίσεις είναι προς όφελος της πατρίδας.

Από εκεί και πέρα το Ποτάμι θα πρέπει να επανατοποθετηθεί και να επανασυστηθεί στην ελληνική κοινωνία ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω, από τη βάση δηλαδή και τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και όχι από πάνω προς τα κάτω. Ο κ. Μαυρωτάς θεωρεί ότι το timing στην ελληνική κοινωνία είναι ιδανικό, καθώς γίνονται ζυμώσεις που επιβάλλονται από τις εξελίξεις σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, οπότε το κόμμα πρέπει να βρει τις σωστές απαντήσεις. Πάνω σ' αυτό βεβαίως χαρακτήρισε καθοριστική για το στίγμα του κόμματος και την πρώτη ομιλία - τοποθέτηση του προέδρου του κόμματος Στ. Θεοδωράκη που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου. 

Σε ερώτηση του liberal.gr αν είναι υπέρ αλλαγής της ηγεσίας στο Ποτάμι, ο κ. Μαυρωτάς τόνισε ότι «όχι, ο Σταύρος Θεοδωράκης, έχει μόλις δύο χρόνια στην ηγεσία και έχει να δώσει πολλά ακόμη»…