Φ. Γεννηματά: Ο νόμος Παρασκευόπουλου εντείνει καθημερινά την ανασφάλεια των πολιτών

Φ. Γεννηματά: Ο νόμος Παρασκευόπουλου εντείνει καθημερινά την ανασφάλεια των πολιτών

Δέσμια ιδεοληψιών και εσωκομματικών εξαρτήσεων χαρακτήρισε την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά, ασκώντας κριτική στον νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος, όπως ανέφερε, «εντείνει καθημερινά την ανασφάλεια και την ανησυχία των πολιτών χωρίς να λύνει τα προβλήματα των συνθηκών κράτησης στις φυλακές».

Όπως τόνισε σε δήλωσή της, «ο Νόμος αυτός στο όνομα της δήθεν «αποσυμφόρησης των φυλακών» οδηγεί αυτόματα σε αποφυλακίσεις χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένα κριτήριο της επικινδυνότητας των εγκληματιών». «Χρησιμοποιείται κατ' επανάληψη από κυκλώματα συμφερόντων, που λυμαίνονται για ίδιον όφελος τις φυλακές κατασκευάζοντας δήθεν αναπήρους», πρόσθεσε.

Με την παράταση του νόμου, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επιμένει κόντρα στην λογική και την θέληση της κοινωνίας, σημείωσε και υπενθύμισε πως στις 16/04/2015 κατά την συζήτηση του Νόμου στην Βουλή είχα δηλώσει: «Δεν μπορούμε να πάμε άκριτα σε απολύσεις κρατουμένων με πολυετείς καθείρξεις και για τα βαρύτερα των εγκλημάτων, χωρίς κριτήρια και περιορισμούς, χωρίς καν την κρίση δικαστικού συμβουλίου».

«Δυστυχώς δικαιωθήκαμε», ανέφερε και συνέχισε «Και την ίδια ώρα η Κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα για να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην ποινική και σωφρονιστική νομοθεσία». 

«Αυτή δεν είναι προοδευτική ή αριστερή πολιτική, είναι μόνο επικίνδυνη για την Ελληνική Κοινωνία», κατέληξε η Φ. Γεννηματά.