Ευ. Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως «πολιτικός μάγκας»

Ευ. Βενιζέλος: Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως «πολιτικός μάγκας»

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται ως 'πολιτικός μάγκας', επειδή παρουσιάζεται ως κυνικός, ως ικανός να εγκαταλείψει αξίες, υποσχέσεις  και προγραμματικούς στόχους και να γίνει το αντίθετο του εαυτού του» δηλώνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «τα σενάρια αυτά της δήθεν συνεργασίας Σαμαρά – Βενιζέλου, Βενιζέλου – Σαμαρά, έρχονται να απαλύνουν τα σενάρια της προσέγγισης Τσίπρα – Καραμανλή» και τονίζει ότι «δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ ή με τον ευρύτερο χώρο του προοδευτικού κέντρου όπως τον έχω προτείνει. Είναι επικοινωνιακά αντίβαρα στην εικόνα που έχει δημιουργηθεί για μία 'ηγεμονικού'  χαρακτήρα διείσδυση του κ. Τσίπρα στο χώρο της συντηρητικής παράταξης».

Ερωτηθείς για τις συζητήσεις περί «φλερτ» μεταξύ Α. Τσίπρα και Κ. Καραμανλή, ο κ. Βενιζέλος απαντά:

«Εδώ και μήνες είχα πει στη Βουλή ότι οι κυβερνητικοί κύκλοι επικαλούνται τον κ. Καραμανλή και τον εμφανίζουν ως ανεκτικό ή συμπράττοντα. Είχα πει πως πιστεύω ότι αυτά δεν εκφράζουν τον κ. Καραμανλή και ότι θα ήταν χρήσιμη μια ευθεία διάψευση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και η διαδικασία για την εκλογή ΠτΔ και η στελέχωση κρίσιμων τομέων της κυβέρνησης εξέπεμψε ένα μήνυμα προσέγγισης, το οποίο δεν είναι κακό ως μήνυμα συνεργασίας, εάν αυτό απηχούσε την επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά εδώ βλέπουμε να υπάρχει ένα ζήτημα πέραν των κομματικών και θεσμικών σχέσεων.  Έτσι όπως τέθηκαν τα θέματα με τις δηλώσεις του κ. Ρουσόπουλου, του κ. Παπαγγελόπουλου, τα δημοσιεύματα, τα σχόλια, τους υπαινιγμούς, τα σενάρια, δεν αρκεί μια απάντηση επί τη βάσει  ακριτομυθιών ή με επίκληση κύκλων. Χρειάζεται μια επίσημη τοποθέτηση».

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ οδηγηθήκαμε σε ανανέωση και διεύρυνση των πολιτικών λιτότητας, λόγω της μεγάλης βλάβης που προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου στην εθνική οικονομία», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Βενιζέλος, ενώ υπογραμμίζει πως «το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παίξει ενεργό ρόλο στη συγκρότηση ενός μεγάλου σχήματος του προοδευτικού κέντρου», το οποίο «υπερβαίνει και τα όρια της κεντροαριστεράς»

«Επιθυμία μου είναι να μπορέσω να συμβάλλω στην κινητοποίηση δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας μέσα από μια ψηφιακή δεξαμενή σκέψης στην οποία  συμμετέχουν πολλοί σοβαροί άνθρωποι που μου κάνουν την τιμή να με θεωρούν φίλο τους», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος και ξεκαθαρίζει:

«Δεν έχω καμιά διάθεση ούτε αποστρατείας ούτε εκστρατείας, δεν έχω καμιά διάθεση που να προσδιορίζεται από προσωπικές επιδιώξεις. Το κριτήριό μου αφορά συλλογικότητες, την παράταξη, το έθνος, την Ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Είμαι στρατευμένος εκεί που ήμουν πάντα. Σε ένα αξιακό πρόταγμα».