Επίθεση Γ. Ραγκούση σε Κασσελάκη - Τον αποδοκίμασαν οι σύνεδροι
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση Γ. Ραγκούση σε Κασσελάκη - Τον αποδοκίμασαν οι σύνεδροι

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Γιάννης Ραγκούσης από το βήμα του Συνεδρίου κατηγορώντας τον ότι με την  επιστολή του στην Πολιτική Γραμματεία ξεκίνησε ένα blame game, μία πρόωρη προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών, ενόψει των ευρωεκλογών και ότι αυτό φάνηκε και από την ομιλία του το απόγευμα της Πέμπτης.

«Έχω προειδοποιήσει από την ΚΕ του Δεκεμβρίου ότι πλέουμε πρόσω ολοταχώς προς το παγόβουνο των ευρωεκλογών. Κάποιοι μάλιστα επειδή τους άρεσε αυτή η μεταφορά, μας παρομοίασαν με τον Τιτανικό. Έκαναν λάθος. Διότι ο Τιτανικός είχε το ελαφρυντικό ότι δεν έβλεπε το παγόβουνο. Εμείς το βλέπουμε μήνες τώρα», είπε.

«Αυτή η προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών δυστυχώς κορυφώθηκε με την προχθεσινή εναρκτήρια ομιλία του Στ. Κασσελάκη. Και το χειρότερο με την προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών, είναι ότι επιδιώκει να συγκαλύψει τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος, ώστε αυτές να μην εξουδετερωθούν», συνέχισε.

Τόνισε πως οι προσεχείς ευρωεκλογές έχουν υπαρξιακή σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ως αξιωματική αντιπολίτευση και ως κόμμα εξουσίας και ότι «αυτές οι ευρωεκλογές θα αποτελέσουν οιονεί πρώτο γύρο εθνικών εκλογών κατά αντιστοιχία του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών» και προειδοποίησε «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ακόμα ότι «όσες και όσοι από εσάς θέλετε να κλείσετε τα μάτια σε όσα - πολλά - τραγικά επικοινωνιακά και πολιτικά λάθη έγιναν, ερήμην των οργάνων του κόμματος, μετά τον Σεπτέμβριο, κλείστε τα. Όσες και όσοι από εσάς θέλετε να πιστέψετε ότι για την κακή πορεία του κόμματος ευθύνονται η Πολιτική Γραμματεία και η ΚΕ που συνεδρίασαν ελάχιστες φορές μετά τον Σεπτέμβριο και για ελάχιστες ώρες, πιστέψτε το».

Για λίγα λεπτά «άναψαν τα αίματα» όταν ο κ. Ραγκούσης σε κάποιο σημειο της ομιλία του σημείωσε «όσες και όσοι θέλετε να πιστέψετε ότι δεν υπονόμευσαν τη δημόσια εικόνας μας οι ανακοινώσεις ότι προτάθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη ή ότι το κόμμα δανείστηκε από τον Πρόεδρο και μάλιστα μέσω αλλοδαπής εταιρείας, πιστέψτε το».

Ορισμένοι σύνεδροι σηκώθηκαν και άρχισαν να τον γιουχάρουν, περιστατικό που προκάλεσε την παρέμβαση άλλων προκειμένου να κατευνάσουν τα πνεύματα.