Επιστολική ψήφος: Εκπνέει η προθεσμία για την αποστολή - Μέχρι πότε μπορείτε να ψηφίσετε
Shutterstock
Shutterstock

Επιστολική ψήφος: Εκπνέει η προθεσμία για την αποστολή - Μέχρι πότε μπορείτε να ψηφίσετε

Εκπνέει σε λίγες ημέρες η προθεσμία για τους εκλογείς που θα ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου. Για να καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι πρέπει να φτάσουν στον τελικό προορισμό τους έως και το Σάββατο 8 Ιουνίου και ώρα 17:00.

Αν ο εκλογέας βρίσκεται στην Ελλάδα, και επιλέξει να αποστείλει τον φάκελο από τον χώρο του καλώντας υπάλληλο ταχυδρομικής εταιρείας, η καταληκτική ημερομηνία αποστολής είναι η Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Σε περίπτωση που προσέλθει σε ένα από τα καταστήματα της εταιρείας για να παραδώσει τον φάκελο επιστροφής επιστολικής ψήφου, η καταληκτική ημερομηνία είναι η Τρίτη 4 Ιουνίου.

Αν βρίσκεται στο εξωτερικό, ο φάκελος έπρεπε να έχει αποσταλεί έως και την Τρίτη 28 Μαΐου.

Αν αποσταλούν φάκελοι μετά τις ανωτέρω ημερομηνίες, είναι πιθανό να μην φτάσει εγκαίρως.

Οι εκλογείς θα λάβουν επιβεβαίωση ότι η επιστολική τους ψήφος έχει παραληφθεί στα στοιχεία επικοινωνίας που δηλώσαν κατά την εγγραφή τους. Αν για οποιοδήποτε λόγο ο φάκελός δεν παραληφθεί, τότε θα ειδοποιηθούν στα στοιχεία επικοινωνίας που έχουν δηλώσει και θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με φυσική παρουσία στο εκλογικό τους τμήμα από τις 11:00 έως τις 19:00 την ημέρα των ευρωεκλογών.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» του Υπουργείου Εσωτερικών στο mpp.ypes.gov.gr για να εντοπίσετε το εκλογικό τμήμα στο οποίο μπορείτε να ψηφίσετε.

Π. Μαρινάκης: Ξεπέρασε τις 110.000 ο αριθμός των επιστολικών ψήφων

«Ξεπέρασε τις 110.000 ο αριθμός των επιστολικών ψήφων που έχουν ήδη παραληφθεί από το κέντρο διαλογής. Yπενθυμίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η Δευτέρα 03.06 για αποστολή του ψηφοδελτίου μέσω κούριερ και η Τρίτη (04/06) για παράδοση σε κατάστημα ταχυμεταφοράς», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη (30/05).