Ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια της Βουλής για τα θύματα του Ολοκαυτώματος
Eurokinissi/ Γιάννης Παναγόπουλος
Eurokinissi/ Γιάννης Παναγόπουλος

Ενός λεπτού σιγή στην Ολομέλεια της Βουλής για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής, στη μνήμη των θυμάτων των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη έξι εκατομμυρίων Εβραίων και πολλών ακόμα θυμάτων της άνευ προηγουμένου σκληρότητας και φρίκης του ναζιστικού καθεστώτος. Τιμούμε όμως και όλους αυτούς που κατάφεραν να επιζήσουν, ζωντανούς μάρτυρες των στρατοπέδων της εξόντωσης κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ' αντιπρόεδρος της Βουλής, Θανάσης Μπούρας, στην ειδική τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε.

«Την ημέρα αυτή, όλη η ανθρωπότητα οφείλει να θυμάται όσα απάνθρωπα γεγονότα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος. Όσο απομακρυνόμαστε χρονικά από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και όσο ο αριθμός των επιζώντων λιγοστεύει, βαραίνει εμάς η ευθύνη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο ναζισμό», επεσήμανε ο κ. Μπούρας.

Την ειδική εκδήλωση παρακολούθησαν από τα θεωρεία της Βουλής, η Αλεξάνδρα Σάντα, κόρη του αείμνηστου ήρωα της αντίστασης, Λάκη Σάντα και μέλος της γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών και ο Μάριος Σούσης, πρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, μετά από πρόσκληση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου.