Ενημερώνει την επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Γ. Γεραπετρίτης

Ενημερώνει την επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Γ. Γεραπετρίτης

Ενημέρωση στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας, Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέχεια της αυτοψίας που πραγματοποίησε προ ημερών τόσο στον τόπο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, όσο και στον ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο ελέγχου κυκλοφορίας.

Η συνεδρίαση θα γίνει στη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να παραστεί ο Χρήστος Σπιρτζης.

Ταυτόχρονια, κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συμφωνία των κομμάτων για τη σύγκληση της επιτροπής Θεσμών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεραπετρίτης απέστειλε επιστολές προς τους αρχηγούς των κομμάτων και τη Βουλή την Παρασκευή (10/3). Με την επιστολή προς τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων τίθεται στη διάθεσή τους προς ενημέρωση σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Οι προτάσεις των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο για την ασφαλή επανεκκίνησή του συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο ίδιος, με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και άλλων σωματείων.

«Υπήρξε μια πολύ σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήθηκε να οριστεί νέα συνάντηση, άμεσα, για τη συνέχισή της και την ασφαλή επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.