«Ελληνικά» καλάσνικοφ προανήγγειλε ο Π. Καμμένος

«Ελληνικά» καλάσνικοφ προανήγγειλε ο Π. Καμμένος

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την παραγωγή… καλάσνικοφ στην Πάτρα προανήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας στη Βουλή. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο αυτό θα γίνει με την στήριξη των Ρώσων, όταν τελειώσει το εμπάργκο.

«Θα ήθελα να σας πω, ότι μόλις τελειώσει το θέμα του εμπάργκο, υπάρχει ήδη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδος και της Ρωσίας και των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, για την παραγωγή του «καλάσνικοφ» στην Πάτρα. Μόλις τελειώσει το θέμα των μέτρων του εμπάργκο, θα ξεκινήσει η συμπαραγωγή», τόνισε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος και επιχείρησε να διαβεβαιώσει τα μέλη της Επιτροπής ότι όσο «υπάρχει αυτή η κυβέρνηση, δεν υπάρχει περίπτωση η κρατική αμυντική βιομηχανία ούτε να ιδιωτικοποιηθεί ούτε να κλείσει».

Την ίδια ώρα, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι δυνατόν να παραβιάζεται ο ευρωπαϊκός εναέριος χώρος και οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στις συμμαχικές δυνάμεις, π.χ. στο Αιγαίο, να μην αντιδρούν», ενώ υπενθύμισε «τη συμφωνία για τη μετανάστευση που υπεγράφη το 2008 επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και η οποία έγινε αποδεκτή από την Ε.Ε., αναγνωρίζοντας τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά σύνορα».

Σε ότι αφορά τις προσφυγικές ροές ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι τα πάντα εξαρτώνται από την Τουρκία. «Το αποτέλεσμα που έχουμε αυτή τη στιγμή, είναι ότι οι ροές έγιναν μηδενικές. Το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο, είναι ότι έχουν σταματήσει οι ροές από την ώρα που υπεγράφη η συμφωνία και εφαρμόστηκε ο σχεδιασμός. Αυτό βέβαια, έχει να κάνει και από την άλλη πλευρά. Αντιλαμβάνεστε, ότι είναι και θέμα της Τουρκίας. Φαίνεται, ότι η παρουσία των νατοϊκών συμμαχικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, σταμάτησε τη ροή. Από 5.000 έως 8.000 πρόσφυγες, που είχαμε κάθε μέρα, έχουμε αυτή τη στιγμή μηδενικό αριθμό», σημείωσε.