Εκτός εκλογικού αγώνα της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός

Εκτός εκλογικού αγώνα της ΝΔ ο Σπύρος Πνευματικός

Εκτός εκλογικού αγώνα έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στην Εύβοια, Σπύρο Πνευματικό, μετά τις δηλώσεις του καθηγητή περί διαλογής βαρέως καρκινοπαθών.

«Δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ειδικά όταν μιλάμε για ένα δύσκολο θέμα όπως είναι ο καρκίνος. Σήμερα στη χώρα μας προσφέρουμε καλύτερες επιλογές και ακριβές θεραπείες από χώρες που έχουν πιο ισχυρή οικονομία από την πατρίδα μας και δεν δεχόμαστε μαθήματα από κανέναν ούτε δεχόμαστε αυτή η παράταξη να ταυτίζεται με πρακτικές που συνδέουν τη συνταγογράφηση μιας θεραπείας με το κόστος της» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας από την Αιδηψό.

«Λυπάμαι για μία δήλωση που έκανε ο Σπύρος Πνευματικός χθες… Επικοινώνησα και ο ίδιος αποφάσισε να αποσυρθεί από την προεκλογική μάχη και σε περίπτωση που εκλέγει να παραδώσει την έδρα του στον επόμενο ή στην επόμενη επιλαχούσα» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», τόνισε ο ίδιος. 

«Σε όποιον αμφισβητεί τη βούληση της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει το εθνικό σύστημα υγείας, τους λέω από την Αιδηψό σταματήστε επιτέλους τα fake news» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σημειώνεται ότι βάσει νόμου τα ψηφοδέλτια δεν μπορούν να αλλάξουν. Συνεπώς, αν ο κ. Πνευματικός εκλεγεί, τότε θα παραδώσει την έδρα του.

Όπως έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Σπ. Πνευματικός: 

Επειδή τα λεγόμενά μου σε συνέντευξη δημιούργησαν λάθος εντυπώσεις και άφησαν περιθώρια  παρερμηνείας, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και τα όργανα της ΝΔ αποσύρομαι από τον εκλογικό αγώνα και δηλώνω ότι σε περίπτωση που εκλεγώ, θα παραιτηθώ από βουλευτής και θα παραδώσω την έδρα. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από κάθε πολίτη και ασθενή χωριστά.

 

Διαβάστε ακόμα:

Θ. Πλεύρης για δηλώσεις Πνευματικού: Προσωπικές απόψεις, δεν απηχούν αυτές της ΝΔ
 

Σπ. Πνευματικός: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου για τους καρκινοπαθείς