Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Στ. Κασσελάκη - Ν. Παππά στη Βουλή

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση Στ. Κασσελάκη - Ν. Παππά στη Βουλή

Σε εξέλιξη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Νίκο Παππά, θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι μετά θα υπάρξει ανακοίνωση στήριξης του στενού - επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, στο πρόσωπο του συνυποψηφίου του και επικρατέστερου μέχρι στιγμής για την προεδρία του κόμματος.

Η συνάντηση ανακοινώθηκε από την πλευρά Κασσελάκη και ενώ ήταν σε εξέλιξη συζητήσεις και επαφές μεταξύ των δύο επιτελείων για να αποκρυσταλλωθεί το πλαίσιο στήριξης και συνεργασίας στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, είναι ζήτημα λεπτών η ανακοίνωση στήριξης του Νίκου Παππά στον β' γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα κριθεί η ανάδειξη της νέας ηγεσίας. Οι δηλώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται να γίνουν στο περιστύλιο της Βουλής, αμέσως μετά τη συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης έλαβε 44,91% (66.156 ψήφοι) η Έφη Αχτσιόγλου 36,18% (53.292 ψήφοι), ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,93% (13.156 ψήφοι), ο Nίκος Παππάς 8,68% (12.787 ψήφοι) και ο Στέφανος Τζουμάκας 1,3% (1.917 ψήφοι)

Με βάση το παραπάνω αποτέλεσμα η ΚΕΦΕ προκήρυξε επαναληπτική εκλογή για την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 μεταξύ των, με αλφαβητική σειρά: Αχτσιόγλου Έφη και Κασσελάκη Στέφανου.