Ε. Τσακαλώτος για ήττα ΣΥΡΙΖΑ: Υπήρχε πρόβλημα ταυτότητας και οργάνωσης

Ε. Τσακαλώτος για ήττα ΣΥΡΙΖΑ: Υπήρχε πρόβλημα ταυτότητας και οργάνωσης

«Υπήρχε πρόβλημα ταυτότητας» και «πρόβλημα στην οργάνωση του κόμματος», που οδήγησαν στην ήττα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, υποστήριξε ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Κόκκινο» Θεσσαλονίκης το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως χρειάζεται «δουλειά μυρμηγκιού» για να υπάρξει ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα χρόνια, σημειώνοντας πως «αυτό περιλαμβάνει την ταυτότητα, τις κοινωνικές αναφορές, την ανανέωση προγραμματικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ».  

Εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία του, ότι «με μια νέα ηγεσία που θα λειτουργεί συλλογικά, που θα λειτουργούν τα όργανα, θα υπάρχει λογοδοσία, θα υπάρχει ένα σχέδιο που θα το καταλαβαίνει ο κόσμος και θα το νιώθει κτήμα του, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για γρήγορη ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ».  
 
«Το θέμα για τη νέα ηγεσία, που ελπίζω να είναι συλλογική στη λειτουργία της, είναι να διορθώσει τα κακώς κείμενα, και να πολλαπλασιάσει τα καλά παραδείγματα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχθηκε ότι «υπήρχε πρόβλημα ταυτότητας» που οδήγησε στην ήττα.

«Ένα αριστερό κόμμα μπορεί να απευθύνεται σε έναν ευρύ κόσμο, με ξεκάθαρη αφετηρία και αυτοπεποίθηση για τις αναλύσεις του για την οικονομία και την κοινωνία» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «υπήρχε και πρόβλημα στην οργάνωση του κόμματος». Προανήγγειλε δε, ότι θα καταθέσει πρόταση για τη λειτουργία του κόμματος, που θα σταλεί και στις νομαρχιακές οργανώσεις, και θα έχει ως στόχο «να είναι ενεργός ο κόσμος και να αισθάνεται ότι είναι χρήσιμος και αποτελεσματικός». 

Για τα εθνικά ζητήματα, τόνισε ότι η Αριστερά είναι υπέρ των προσπαθειών που διασφαλίζουν την ειρήνη και την ασφάλεια. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει λευκή επιταγή, ενώ σχολίασε πως  «η νίκη της Νέας Δημοκρατίας δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα έχουν τελειώσει». 

«Η ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι νέες επεξεργασίες που θα γίνουν το επόμενο διάστημα, που θα βοηθήσουν σε ανανέωση του προγραμματικού λόγου και ενεργοποίηση των δυνάμεων, θα δώσουν δυνατότητα για ακόμη καλύτερη αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία», είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «τότε δεν θα είναι σε θέση η κυβέρνηση να κρύψει τις αδυναμίες και τις αντιφάσεις»...