Ε. Καϊλή: Χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι – Ποιοι όροι της επιβάλλονται
Qatargate

Ε. Καϊλή: Χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι – Ποιοι όροι της επιβάλλονται

H Εύα Καϊλή καλείται να επιστρέψει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για την ηλεκτρονική επιτήρηση και να επιτρέψει την πρόσβαση στο σπίτι της σε μέλος του εθνικού κέντρου ηλεκτρονικής επιτήρησης για να απομακρύνει τον εν λόγω εξοπλισμό, αναφέρει η απόφαση του ανακριτή Μισέλ Κλεζ την οποία έχει στη διάθεσή της η ΕΡΤ.

Επίσης, καλείται να διαμένει στην κατοικία της και να μην αλλάζει χώρο διαμονής χωρίς προηγουμένως να ειδοποιήσει τον ανακριτή, καθώς και να μην εγκαταλείψει την εθνική επικράτεια χωρίς προηγούμενη γραπτή άδειά του.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με όλα τα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση που βρίσκεται υπό έρευνα, μεταξύ άλλων μέσω του Τύπου, αλλά και να απαντά σε όλες τις κλήσεις από τις αστυνομικές ή δικαστικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, συνελήφθη τον Δεκέμβριο στη βελγική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια ενός κύματος ερευνών και αποφυλακίστηκε στα μέσα Απριλίου, αλλά τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

Το μέτρο αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο για τη συνέχιση της έρευνας και είναι πλέον ελεύθερη υπό δικαστική επιτήρηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος, Έρικ Βαν Ντουίζ.