Ε. Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης αρθρογραφούσε κατά Τσίπρα - Ο Πολάκης με στοχοποιεί
«Μάχη χαρακωμάτων» στον ΣΥΡΙΖΑ

Ε. Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης αρθρογραφούσε κατά Τσίπρα - Ο Πολάκης με στοχοποιεί

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και του Παύλου Πολάκη, κατηγορώντας τον πρώτο ότι  «αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα και άφηνε αιχμές εναντίον Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, όταν δίναμε μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ», και τον δεύτερο ότι επιδίδεται σε επιθέσεις εναντίον της εξαπέλυσε η Έφη Αχτσιόγλου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 η Έφη Αχτσιόγλου συνέχισε την κόντρα που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην ίδια και στον συνυποψήφιό της, καθώς και με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, στηλιτεύοντας τη στάση τους απέναντί της. 

Η πρώην υπουργός Εργασίας, αφού επέρριψε τις ευθύνες στα δύο παραπάνω στελέχη για την πολεμική που επικρατεί στον εσωκομματικό ανταγωνισμό του ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Κασσελάκης δεν καταδίκασε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον της» και  σημείωσε πως «άλλαξε θέση, άλλα έλεγε στην αρχή» για να συμπληρώσει πως «αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα και άφηνε αιχμές εναντίον Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, όταν δίναμε μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ».

Εν συνεχεία υπογράμμισε ότι η «ενότητα είναι ο κοινός παρονομαστής, είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε μπροστά» και κάλεσε την άλλη πλευρά, όπως είπε, να αποδείξει ότι «είναι ικανή να κρατήσει το βάρος της ενότητας».

«Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει εμένα, το ερώτημα της απόδειξής δεν είναι στην από εδώ πλευρά. Αυτό το βάρος το φέρει η άλλη πλευρά. Δίπλα στον κ. Κασσελάκη ο Παύλος Πολάκης που κάνει διαρκείς επιθέσεις σε μένα και σε άλλα στελέχη. Δεν νομίζω ότι είναι καθοδηγούμενος, το έκανε και τον Μάιο, λίγο πριν τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπας είχε θέσει ερώτημα για την διαγραφή του για κινήσεις που έπλητταν το κόμμα. Δεν έφτασε μέχρι τέλους γιατί ο Παύλος Πολικής έστειλε μια επιστολή που αναγνώρισε ότι έκανε λάθος», είπε.

Η κ. Αχτσιόγλου επιχείρησε να αναδείξει τη διαφορά της με τον συνυποψήφιό της Στέφανος Κασσελάκη, για τη διεκδίκηση της προεδρίας του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι έχει πολιτικό σχέδιο, εμπειρία και τρόπο δουλειάς που τον έχει αποδείξει όσο ήταν και υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. 

Η κα Αχτσιόγλου τόνισε ότι είναι «αναμφίβολο το επικοινωνιακό χάρισμα Κασσελάκη» ωστόσο πρόσθεσε ότι «την Κυριακή πηγαίνουμε να επιλέξουμε μελλοντικό πρωθυπουργό». Μάλιστα επεσήμανε πως κατεβαίνει ως υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «να είμαι η πρώτη πρωθυπουργός της χώρας» και υποστήριξε ότι μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «λέει ότι εγώ θέλω να νικήσω τον Μητσοτάκη, αλλά δεν λέει πως αυτό θα γίνει. Δεν φτάνουν κάποιες ατάκες, πρέπει να υπάρχει πολιτικό σχέδιο. Δεν μιλάει για το περιεχόμενο της πολιτικής όσο θα έπρεπε ή όσο θα ήταν αναγκαίο κατά την γνώμη μου, όταν μιλάμε για ένα τόσο σημαντικό θεσμικό αξίωμα».

Σχετικά με όσα λέγονται για υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα από μέρους της, η Έφη Αχτσιόγλου είπε ότι «η σχέση μου με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας. Μου ανέθεσε το Υπουργείο Εργασίας και στην αντιπολίτευση μου ανέθεσε τον τομέα των Οικονομικών, τον βασικό τομέα της αντιπαράθεσης με την Κυβέρνηση»

Και συμπλήρωσε: «στο τέλος της προεκλογικής περιόδου, σε μια μεγάλη εκδήλωση, ο Αλέξης Τσίπρας είχε δίπλα του τέσσερα στελέχη: εμένα, τον Αλέξη Χαρίτση, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Διονύση Τεμπονέρα. Προσβάλει και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα η συζήτηση περί υπονόμευσης, καθώς δεν τον φέρουν ικανό να αντιληφθεί ότι κάποιοι τον υπονομεύουν».

Σε ότι αφορά το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε «Θεωρώ αναγκαίο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απευθυνθεί στο ευρύτερο δυνατό ακροατήριο για να επανέλθει στην εξουσία. Προφανώς έχει ταυτότητα στην Αριστερά, αλλά ορθώς κινείται μέχρι τους ανθρώπους που κινούνται μέχρι το προοδευτικό κέντρο. Η κοινωνία έχει ανάγκη προοδευτικής διεξόδου ό,τι η ζωή μας μπορεί να γίνει καλύτερη».

Για το ότι εμφανίζεται «ξύλινη» προς τα έξω, η Έφη Αχτσιόγλου είπε «Βλέπω την ανάγκη, όχι λόγω του Στέφανου Κασσελάκη, οι πολίτες να γνωρίζουν τους πολιτικούς ως πρόσωπα, να ξέρουν κάτι για την ζωή τους. Κάθε φορά που είπα κάτι για την ζωή μου, για το παιδί μου, είδα μεγάλο ενδιαφέρον. Είμαι τόσο αυστηρή, ας το πούμε έτσι, διότι έχω μέσα μου συνεχώς το συναίσθημα της ευθύνης ότι οι αποφάσεις μας επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους, ίσως για αυτό».

Καταλήγοντας επεσήμανε πάντως ότι αν η ίδια εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή «Θα αξιοποιήσω τον Στέφανο Κασελάκι την επόμενη ημέρα».

Νέο βίντεο Αχτσιόγλου: Ποια είναι η θέση του Κασσελάκη για τα ελληνοτουρκικά και τον στρατό

Νωρίτερα, με νέο βίντεο η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου ρώτησε τον έτερο υποψήφιο, Στέφανο Κασσελάκη, να πει την άποψη του για τα ελληνοτουρκικά και αν επιμένει στη θέσπιση επαγγελματικού στρατού.

«Εγώ όμως είμαι υποχρεωμένη να ρωτήσω: Υπό τα συγκεκριμένα δεδομένα, ποια είναι η θέση του για τον ελληνοτουρκικό διάλογο και για την άμυνα της χώρας; Εξακολουθεί να πιστεύει, όπως δήλωσε δημόσια, στη θέσπιση του επαγγελματικού στρατού;», ρώτησε η πρώην υπουργός.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στα social media της κ. Αχτσιόγλου, τιτλοφορείται «Οι εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική και ένα ερώτημα για τον Στέφανο Κασσελάκη.».

Η κ. Αχτσιόγλου τάχθηκε υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου, αλλά «δομημένου» και με σαφείς, κόκκινες γραμμές.

Το βίντεο της κ. Αχτσιόγλου:

Η τελευταία εξέλιξη στην κόντρα Αχτσιόγλου-Κασσελάκη ήταν η μετωπική επίθεση από την πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Lifo, καταλόγισε σεξιστικού χαρακτήρα συμπεριφορά στον Στέφανο Κασσελάκη.

Με αφορμή την αρνητική απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη για τη διεξαγωγή debate μέσω Τwitter, η κυρία Αχτσιόγλου σχολίασε πως ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών την προσφώνησε με το μικρό της όνομα επειδή είναι γυναίκα.

«Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό "στιλάκι" ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα», σχολίασε χαρακτηριστικά η Έφη Αχτσιόγλου.

Και ο Στέφανος Κασσελάκης όμως δεν έκρυψε το μαχαίρι στη θήκη και με αφορμή το αίτημα της Εφης Αχτσιόγλου για debate, ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, έδωσε μια διαφορετική διάσταση στο θέμα.«Με έχει πολεμήσει όλο το σύστημα. Αριστερά και δεξιά» είπε, διαμηνύοντας ότι δεν είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού να κατηγορείται από την ανθυποψήφιά του για «θολά νερά» ή να στοχοποιούνται οι ψηφοφόροι. «Πρέπει κάποιος να μη φοβάται να χάσει. Εγώ δεν φοβάμαι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Σε ό,τι αφορά στη διεξαγωγή debate, που ζητά η κυρία Αχτσιόγλου, ανέφερε ότι το είχε ζητήσει ο ίδιος και δεν έγινε αποδεκτό. «Τώρα ο κόσμος μίλησε. Με ξεκάθαρο τρόπο. Όταν η κυρία Αχτσιόγλου ζητούσε debate εγώ ήμουν στις λάσπες, με τον κόσμο που υποφέρει» υπογράμμισε, διαμηνύοντας ότι αυτό που μετράει είναι να απαντάμε στις ερωτήσεις του κόσμου.

Όλα αυτά ενώ στην Κουμουνδούρου εντείνουν τις προσπάθειες ώστε μέσα στο επόμενο 24ωρο, να ενταχθούν στο σύστημα για την εκλογική διαδικασία 8.000 έως 8.500 παλαιά μέλη που δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο και επιθυμούν να το πράξουν αυτή την Κυριακή, έχοντας ήδη αποστείλει στοιχεία στην Κουμουνδούρου.

Πόλεμος χαρακωμάτων- «Κομμένη» στα δύο η ΚΟ 

Οι αιχμές περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα πυροδοτούν την αντιπαράθεση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Για υπονομευτικές συμπεριφορές κάνουν λόγο ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος έχει ταχθεί στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη, αλλά και ο Γιάννης Ραγκούσης, που στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου.

Από 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μπήκαν στη Βουλή στις εκλογές του Ιουνίου, 17 είναι με την Εφη Αχτσιόγλου και 16 με τον Στέφανο Κασσελάκη. Οι υπόλοιποι δεν έχουν εκδηλώσει, σε δημόσιες τοποθετήσεις τους, ποιον υποψήφιο αρχηγό στηρίζουν, σημειώνεται ωστόσο πως θα ταχθούν στο πλευρό του εκλεγμένου προέδρου.

Διαβάστε Περισσότερα