Φωτογραφία αρχείου
Δημοσκόπηση MARC: Στο 5,3% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi
Eurokinissi
Φωτογραφία αρχείου

Δημοσκόπηση MARC: Στο 5,3% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Μέρος των απωλειών που κατέγραψε μετά το δυστύχημα στα Τέμπη φαίνεται ότι ανακτά η κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MARC, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» την Κυριακή.

Στο πρώτο γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές στις 21 Μαΐου, το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου είναι στις 5,3 μονάδες.

Το κυβερνών κόμμα ανεβαίνει κατά ποσοστό 1,3%, σύμφωνα με την προηγούμενη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,7%, ενώ στάσιμο παραμένει το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα (επί των εγκύρων) η ΝΔ λαμβάνει 31,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26,4%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,7%, το ΚΚΕ 5,9%, το ΜέΡΑ25 4,3%, η Ελληνική Λύση 4% και το κόμμα Κασιδιάρη 3,8%.

Επίσης, το 66,3% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση κρίνουν λάθος την πρόταση Ανδρουλάκη «Ούτε Τσίπρας, ούτε Μητσοτάκης», δηλώνοντας πως ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του κόμματος που θα κερδίσει τις εκλογές. Και επισημαίνουν πως «ψηφίζουμε για πρωθυπουργό». 

Στον αντίποδα, το 24,8% των πολιτών κρίνει σωστή την πρόταση Ανδρουλάκη, σημειώνοντας πως αν συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με ένα από τα δύο κόμματα θα πρέπει ο πρωθυπουργός να είναι άλλος και όχι ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας.

Περισσότερα στο «Πρώτο Θέμα» που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης:

Και ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύει για την αυτοδυναμία της ΝΔ

Κυρ. Μητσοτάκης: Χωρίς τον φράχτη θα έμπαινε ο καθένας, ο Τσίπρας δεν θα συνέχιζε την επέκταση

Η επίμονη ασάφεια Τσίπρα για τον φράχτη του Έβρου