Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ο χειρότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ο χειρότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Γιάννης Κουτσούκος εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση ως τον χειρότερο των τελευταίων ετών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

"Ο Προϋπολογισμός του 2016, που κατατέθηκε σήμερα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι ο χειρότερος προϋπολογισμός των τελευταίων ετών.

Προβλέπει τους περισσότερους φόρους και τις μεγαλύτερες περικοπές, προκειμένου να επαναφέρει την δημοσιονομική ισορροπία, που ανέτρεψε η σημερινή Κυβέρνηση λόγω των τυχοδιωκτικών επιλογών της, δημιουργώντας νέα ελλείμματα το 2015.

Περιλαμβάνει δυσοίωνες προβλέψεις σχετικά με την εξέλιξη των μακροοικονομικών μεγεθών, που αφορούν την προοπτική της ανάπτυξης και την εξέλιξη της ανεργίας, λόγω της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που δημιούργησε με τους πειραματισμούς της η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οδηγώντας σε τέλμα και στασιμότητα την οικονομία.

Η επιστροφή στα ελλείμματα, την ύφεση, την αύξηση της ανεργίας και τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα 7,2 δις (1,541 δις το 2015 και 5,732 δις το 2016) του Προϋπολογισμού του 2016 αποτελούν την πλήρη και αυταπόδεικτη διάψευση της «ελπίδας» που πουλούσε προεκλογικά και της «σκληρής διαπραγμάτευσης» που εμπορεύεται μετεκλογικά η Κυβέρνηση.

Το αχρείαστο αυτό κόστος των κυβερνητικών επιλογών καλούνται να πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες και η ελληνική οικονομία, χωρίς δυστυχώς να ελπίζουν ότι οι θυσίες τους θα πιάσουν τόπο".

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ