Διαγράφτηκε ο Θ. Θεοχαρόπουλος από το ΚΙΝΑΛ - Έκτακτο συνέδριο το Μάρτιο

Διαγράφτηκε ο Θ. Θεοχαρόπουλος από το ΚΙΝΑΛ - Έκτακτο συνέδριο το Μάρτιο

Τη διαγραφή του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη αποφάσισε η Πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά. Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται λίγες ώρες μετά το πράσινο φως που έδωσε η ΔΗΜΑΡ στον κ. Θεοχαρόπουλο ώστε να στοιχηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Έτσι πλέον από 10 που είναι τώρα αυξάνονται σε 11 οι ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ επίκειται η αντικατάστασή του ως εκπροσώπου της ΔΗ.ΣΥ. από τον Κ. Σκανδαλίδη.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΙΝΑΛ αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή» και γνωστοποιεί πως συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο στα τέλη Μαρτίου για την εκλογή Συνέδρων και την ολοκλήρωση του ενιαίου φορέα.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, ο Θ. Θεοχαρόπουλος τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η στάση του κ. Θεοχαρόπουλου να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, εξ αντικειμένου υπηρετεί τον κ. Τσίπρα και τους σχεδιασμούς του και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Επίσης με απόφαση της Προέδρου σύμφωνα με το άρθρο 23 του Καταστατικού, συγκαλείται έκτακτο πολιτικό και καταστατικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για το τέλος Μαρτίου, μετά από εκλογή Συνέδρων από τη βάση.

Το Συνέδριο θα εκλέξει τα συλλογικά όργανα του Κινήματος Αλλαγής, ολοκληρώνοντας άμεσα τον ενιαίο φορέα».

Αργότερα, με ανακοίνωσή του η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι «η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα» και σημειώνει ότι «οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα».

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε σήμερα τον Πρόεδρο του ενός από τα δύο κόμματα της Συμπαράταξης στη Βουλή, λόγω της απόφασης της ΔΗΜΑΡ να πει ΝΑΙ σε ένα εθνικό θέμα αρχών. Η στάση της ΔΗΜΑΡ υπηρετεί μόνο τα εθνικά συμφέροντα. Οι προοδευτικοί κεντροαριστεροί πολίτες μπορούν να κρίνουν. Κρίμα».