Δένδιας για Τουρκία: Δεν θα μετατρέψουμε θέματα διεθνούς νομιμότητας σε ανατολίτικο καβγά

Δένδιας για Τουρκία: Δεν θα μετατρέψουμε θέματα διεθνούς νομιμότητας σε ανατολίτικο καβγά

Σε νέα τοποθέτηση προχώρησε από το βήμα της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας σχετικά με το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων.

 Όπως τόνισε, «είναι πέραν και του απαράδεκτου η αναφορά σε κατοχή των ελληνικών νησιών. Χρησιμοποίησα ενώπιον -και επί τούτου- της γαλλίδας Εξωτερικών την έκφραση νταηλίκια ακριβώς για να υπογραμμίσω το πόσο απαράδεκτα είναι αυτά τα πράγματα τα οποία είναι και πρωτόγνωρα πρωτάκουστα». 

Παράλληλα, ο κ.Δένδιας σημείωσε ότι «είναι προφανές ότι υπάρχει απόλυτη ομόνοια του ελληνικού λαού των κομμάτων απειλές αγοραίες για το πότε θα έρθει ο καθένας δεν αγγίζουν τον ελληνικό λαό, όπως επίσης δεν πρόκειται με κανέναν τρόπο να πέσουμε στην προφανή παγίδα των ρητορικών οξύνσεων να απαντήσουμε με ανάλογες αγοραίες απειλές και εκφράσεις και στο τέλος να μετατρέψουμε ένα θέμα αρχής Διεθνούς δικαίου και Διεθνούς νομιμότητας σε ανατολίτικο καβγά».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, επισήμανε ότι «έχουμε καταφέρει να είμαστε τμήμα μιας Ευρωπαϊκής πραγματικότητας, ένας παράγοντας προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έτσι διατυπώνουμε τη σκέψη μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας τραβήξει κάτω στο δικό του επίπεδο. Η γείτονας, ή άλλη χώρα».