Δ. Κουτσούμπας: Ο κ. Τσίπρας μιλάει για προοδευτική «μούφα» κυβέρνηση
Εκλογές 2023

Δ. Κουτσούμπας: Ο κ. Τσίπρας μιλάει για προοδευτική «μούφα» κυβέρνηση

Σαφείς αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα για τα περί προοδευτικής κυβέρνησης, άφησε ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ επισήμανε για τον Ηλία Κασιδιάρη πως «εγκληματίας ναζί αρχηγός κόμματος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε, όσον αφορά τα σενάρια για την επόμενη ημέρα των εκλογών, πως η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, μακράς πνοής αποτελεί μια προεκλογική πρόταση «μούφα».

Σχολιάζοντας τα 11 σημεία του Τσίπρα για την προοδευτική διακυβέρνηση είπε ότι πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, καθώς όλα αυτά είναι υπό μια σειρά από προϋποθέσεις. 

Άσκησε κριτική στο σύνολο του πολιτικού κόσμου για τον τρόπο που διαχειρίστηκε τις προσπάθειες του καταδικασθέντα για εγκληματική οργάνωση, σε πρώτο βαθμό, Ηλία Κασιδιάρη να εισέλθει στον κοινοβούλιο, λέγοντας ότι ήταν λανθασμένος και «απαράδεκτος» και σημείωσε πως μέχρι σήμερα δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα η  δικαστική απόφαση, ενώ άργησε πολύ να ολοκληρωθεί σε πρώτο βαθμό.

«Για την δίκη της Χρυσής Αυγής χάθηκε πάρα πολύς χρόνος. Μιλάμε για ένα ζήτημα που θα μπορούσε να είναι λυμένο: εγκληματίας ναζί που ηγείται κόμματος με άλλο όνομα, όχι τις Χρυσής Αυγής, οπότε θα ήταν λυμένο το πρόβλημα, βάσει του νόμου», σημείωσε.

Ο ίδιος αιτιολόγησε τη στάση του ΚΚΕ να μην ψηφίσει την τροπολογία «ανάχωμα» στη συμμετοχή προσώπων που καταδικάστηκαν για εγκληματική οργάνωση υποστηρίζοντας ότι έκανε απαράδεκτες γενικεύσεις.  

«Κάνει απαράδεκτες γενικεύσεις η συγκεκριμένη τροπολογία που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Μπορεί μελλοντικά να αγγίξει και το ΚΚΕ. Κάποια κράτη μέλη της ΕΕ το κάνουν ήδη, κάνοντας λόγο για ταύτιση του ναζισμού και του κομμουνισμού, αν είναι δυνατόν», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν 21η Μαΐου είναι εφικτό να βγει κυβέρνηση, δεν το απέκλεισε επισημαίνοντας πως μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας με το πρώτο και το τρίτο κόμμα ή με κάποια μικρότερα κόμματα. Στην ίδια εκτίμηση προέβη και για τις πιθανές  επαναληπτικές εκλογές του Ιουλίου, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν θα συνεργαστεί με κανένα κόμμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νόμων που έφερε την προηγούμενη 4ετία η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Βουλή, το ΠΑΣΟΚ ψήφισε πάνω από 70%. Αφού τα βρίσκουν σε αυτά, γιατί να μην μπορούν να τα βρουν και σε άλλα και να κάνουν κυβέρνηση, ώστε η χώρα να αποφύγει τις διπλές εκλογές και όλα αυτά που λένε;», διερωτήθηκε.

Αναφορικά με τον κατώτατο μισθό, είπε ότι «κατώτατος μισθός για να είναι αξιοπρεπής και να μπορεί να ζει ο άνθρωπος την οικογένεια του, χρειάζεται να επανέλθει τώρα η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, που να ξεκινά με κατώτατο μισθό 850 και επαναφορά τριετιών και επιδομάτων, ώστε ένας εργαζόμενος με μια τριετία να φθάσει στα 930 ευρώ».