Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για «την ενίσχυση της προστασίας το καταναλωτή και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και την ενίσχυση των επιχειρήσεων που πλήττονται από φυσικές καταστροφές.

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης καταψήφισαν, εκτός των Σπαρτιατών που δήλωσαν «παρών».

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, υποστήριξε ότι η νέα νομοθετική πρωτοβουλία περιλαμβάνει μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα με στόχο να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το πρόβλημα του πληθωρισμού, της αισχροκέρδειας και των αθέμιτων πρακτικών στην αγορά, να προστατευτούν οι καταναλωτές από την ακρίβεια, να ενισχυθεί η διαφάνεια, να διευκολυνθούν οι επενδύσεις και να ενισχυθούν περαιτέρω οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές.

Επίσης, ο κ. Σκρέκας υπεραμύνθηκε των μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας τονίζοντας ότι έχουν φέρει απτά αποτελέσματα.

«Για πρώτη φορά επιβάλλονται τα πρόστιμα και εισπράττονται στις εταιρίες που αισχροκερδούν και τα μέτρα που επιβλήθηκαν έχουν ήδη θετικά αποτελέσματα. Δεν είπαμε ότι έχουμε λύσει όπως θα επιθυμούσαμε το πρόβλημα της ακρίβειας, που δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο και ευρωπαϊκό. Αλλά συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας και δεν θα τις σταματήσουμε μέχρι να έχουμε αποκλιμάκωση του πληθωρισμού», επεσήμανε ο κ. Σκρέκας.