Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για χειρουργεία από ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ
Eurokinissi
Eurokinissi

Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για χειρουργεία από ιδιώτες γιατρούς στο ΕΣΥ

Τη δυνατότητα στους ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να συνεργάζονται με νοσοκομεία του ΕΣΥ για την πραγματοποίηση ιατρικών πράξεων προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα (29/04) στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Οι ιδιώτες ιατροί υποχρεούνται να καλύπτουν τις κάθε είδους δαπάνες του νοσοκομείου, που προκύπτουν από συμμετοχή τους σε αυτό, ιδίως λειτουργικές δαπάνες και δαπάνες αποδοχών και κάθε είδους αποζημιώσεις του πάσης φύσεως προσωπικού.

Σύμφωνα με τη διάταξη «χρησιμοποιούν, έναντι αποζημίωσης του νοσοκομείου, τις υποδομές και τον εξοπλισμό του, και δύνανται να συνεργάζονται με το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αυτού, χωρίς να διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου».

Η διάταξη αυτή είχε κατατεθεί ως νομοτεχνική προσθήκη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας πριν από δύο εβδομάδες, όμως είχε αποσυρθεί μετά τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για «κακή νομοθέτηση». Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης είχε δεσμευτεί ότι θα την επαναφέρει ως τροπολογία.