Βορίδης: Ουδείς λόγος ανησυχίας για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Βορίδης: Ουδείς λόγος ανησυχίας για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

Ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει για τους εργαζόμενους του Δημοσίου, που λαμβάνουν το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, μέχρι να εκδοθεί η ΚΥΑ για το επίδομα «βαρέων και ανθυγιεινών», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη.

Όπως είπε ο κ. Βορίδης, η επιτροπή που συγκροτήθηκε για να μελετήσει το θέμα της έκθεσης των εργαζόμενων σε σοβαρό κίνδυνο βλάβης της υγείας τους, έχει ήδη παραδώσει το πόρισμά της.

«Δημοσιονομικά ουδέτερο»

 

Πρόσθεσε ότι επισπεύδον υπουργείο για την έκδοση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης είναι το υπουργείο Οικονομικών, ενώ επισήμανε ότι το πόρισμα είναι δημοσιονομικά περίπου ουδέτερο, καθώς η σύγκριση με το υφιστάμενο καθεστώς δίνει διαφοροποίηση συν/πλην ένα εκατομμύριο ευρώ, στα δύο σενάρια που περιλαμβάνει.

Από την πλευρά του, ο κ. Ζαχαριάδης είπε ότι θα απευθύνει την ίδια ερώτηση και στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ ζήτησε από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί για το εάν υπάρχει «στρατηγική περικοπών επιδομάτων στον δημόσιο τομέα».

Χρειάζεται να ανοίξει η συζήτηση στην Ελλάδα και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ώστε να διασφαλιστεί ότι την επόμενη μέρα, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι θα έχουν ίδιες και καλύτερες απολαβές, κάτι που «δεν είναι ξεκάθαρο στη δική σας κυβέρνηση», ανέφερε.