Β. Αποστόλου: Στις θυρίδες υπάρχει πλούτος - Πρέπει να αξιοποιηθεί

Β. Αποστόλου: Στις θυρίδες υπάρχει πλούτος - Πρέπει να αξιοποιηθεί

Στις τραπεζικές θυρίδες βρίσκεται ένας πλούτος που μπορεί να βοηθήσει και για αυτό πρέπει να αξιοποιηθεί, δήλωσε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.

Ειδικότερα, ερωτηθείς σε τηλεοπτική εκπομπή αναφορικά με το σχέδιο του υπουργείου να μπλοκάρει τις τραπεζικές θυρίδες όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ο κ. Αποστόλου  ανέφερε πως «υπάρχουν γύρω στις 230.000 θυρίδες όπου εκεί βρίσκεται ένας πλούτος που έχει τη δυνατότητα και μπορεί να βοηθήσει και γι αυτό πρέπει οπωσδήποτε να αξιοποιηθεί».

«Οι συναλλαγές δεν πρέπει να γίνονται κανονικά; Όταν έχεις μια οικονομία που μπορεί να σταθεί στα πόδια τα δικά μας, δεν πρέπει να γίνουν κινήσεις που να εκμεταλλεύονται όλες τις δυνατότητες; Όλα αυτά γίνονται για το καλό του ελληνικού λαού», διερωτήθηκε.

«Δεν πήραμε το μάθημα από τον υπέρογκο δανεισμό που μας έστειλε στα μνημόνια;» συνέχισε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποσαφηνίσω ότι δεν ξέρουμε ακόμη τι θα υπάρχει στο σχέδιο νόμου. Δεν γνωρίζουμε τα μέτρα, γίνονται συζητήσεις δεν είναι κάτι οριστικό.»

Απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους, τέλος, επισήμανε: «αντιλαμβάνομαι την συμπαράστασή σας στους έχοντες θυρίδες, αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε και μια ολόκληρη ελληνική κοινωνία που πρέπει να τύχει της ανάλογης συμπαράστασης, επαναλαμβάνω όμως ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο».