Η παρέμβαση έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αντώνη Ελευθεριάνο.
Εισαγγελική παρέμβαση για τις αναρτήσεις Πολάκη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Εισαγγελική παρέμβαση για τις αναρτήσεις Πολάκη

Η παρέμβαση έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αντώνη Ελευθεριάνο.

Έρευνα της Εισαγγελίας σχετικά με αναρτήσεις για τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου μετά την απόφαση για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ξεκινά άμεσα για το ενδεχόμενο διάπραξης σοβαρών αδικημάτων.

Με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αντικείμενο αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και του Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Στις επίμαχες αναρτήσεις πέραν των ανώτατων δικαστικών, υπήρξαν αναφορές και σε δικαστικούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης αναφερόταν ονομαστικά και σε δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου.

Ο Αντ. Ελευθεριάνος έδωσε ήδη εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με την οποία της ζητείται να εξακριβώσει αν και από ποιους προκύπτει το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων, με βασικά αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και αυτό της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η εισαγγελική παρέμβαση αφορά σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο και όχι μόνον την επίμαχη ανάρτηση Πολάκη. Η Εισαγγελία άμεσα, σε ό,τι αφορά τον κ. Πολάκη, θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή η οποία θα κρίνει αν τίθεται ή όχι θέμα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας.

Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας

«Βαρύτατο πλήγμα στο δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τις δημόσιες απειλές που εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, κατά δικαστών, δημοσιογράφων και τραπεζιτών.

Όπως τονίζει η ΕΔΕ, «το ζήτημα της κριτικής των δικαστικών αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων», ζητώντας «την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

Η ανακοίνωση της ΕΔΕ

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην υπουργού και νυν βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών "εκκαθαρίσεων" Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας.

Το ζήτημα της κριτικής των δικαστικών αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων. Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

Διαβάστε επίσης:

Πολάκης - Τσίπρας: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Ευθείες απειλές κατά Θ. Μαυρίδη και Δ. Καμπουράκη - ΣΥΡΙΖΑ: Έχει αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης

Τι είναι και τι θέλει ο Πολάκης

ΝΔ: Απαιτούμε ο Τσίπρας να διαγράψει τον Πολάκη

ΠΑΣΟΚ για Πολάκη: Η στοχοποίηση και οι προγραφές δεν έχουν σχέση με τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου