Αποχώρησε από το Ποτάμι ο πρώην βουλευτής Κυριάκος Χαρακίδης

Αποχώρησε από το Ποτάμι ο πρώην βουλευτής Κυριάκος Χαρακίδης

Αποχώρησε από το Ποτάμι ο πρώην βουλευτής, Κυριάκος Χαρακίδης και σε δήλωσή του ασκεί κριτική στον Σταύρο Θεοδωράκη και την ηγεσία του, γιατί όπως αναφέρει: « ...η ηγεσία του κόμματος δεν ήταν ανοιχτή σε προτάσεις και οι αποφάσεις λαμβάνονταν από τον επικεφαλής και μία μικρή και κλειστή ομάδα, ακριβώς, δηλαδή, το αντίθετο από αυτό που χρειαζόταν το Ποτάμι και η χώρα. Η ελληνική περιφέρεια, και εγώ ως βουλευτής του ακριτικού νομού της Δράμας, όπου το Ποτάμι έλαβε το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις (8,4 % και 6% αντίστοιχα), νιώθαμε ότι είμαστε εντελώς στο περιθώριο».

Ο κ. Χαρακίδης σημειώνει ότι πίστεψε πως το Ποτάμι θα έφερνε την ανανέωση στον τόπο, αλλά απέδειξε ότι αδυνατεί να παρέμβει και απέτυχε να καταστεί χρήσιμο στη χώρα και τους πολίτες. Θεωρεί ως επιτακτική και άμεση την ανάγκη για μεγάλη εθνική συνεννόηση, ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό του κράτους, για μία οικονομία που θα παράγει σε ένα δίκαιο και κοινωνικό κράτος, για μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο.

Από το Ποτάμι δεν υπάρξε επίσημο σχόλιο. Ωστόσο, στελέχη του υπογράμμισαν ότι ο πρώην βουλευτής, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οπότε δεν εξελέγη, είχε αδρανήσει και δεν συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ