Αλέκος Παπαδόπουλος: «Να αναλάβουν τα ηνία πρωτοπόρες δυνάμεις»

Αλέκος Παπαδόπουλος: «Να αναλάβουν τα ηνία πρωτοπόρες δυνάμεις»

«Πολιτική αυτογνωσία, ισχυρή απόφαση, εθνική αξιοπρέπεια». Αυτό το τρίπτυχο θα αναδείξει σήμερα ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάταξη της χώρας ο κ. Αλέκος Παπαδόπουλος στην ομιλία που θα κάνει στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος που στηρίζει, της Δημοκρατικής Ευθύνης.

Ο πρώην υπουργός αναμένεται να τονίσει, όπως αναφέρει η Καθημερινή, ότι η οικονομική κρίση έχει ως βαθύτερη αιτία της την επί χρόνια προβληματική λειτουργία όλων των θεσμών της χώρας μας (δημόσια διοίκηση, παιδεία, Δικαιοσύνη κ.λπ.) με τη δημιουργία παραθεσμικών κέντρων. Κι ως μόνη λύση για την ανάσταση του πολιτικού συστήματος θα εισηγηθεί την είσοδο νέων ανθρώπων σε αυτό μέσω της Δημοκρατικής Ευθύνης. Μάλιστα, θα χαρακτηρίσει «πυρηνικού χαρακτήρα» την επιλογή της Δ.Ε. «να μη συμπορευθεί με κανένα από τα γνωστά μέχρι σήμερα σχήματα», διότι, «αν το έκανε, θα σήμαινε ότι τα στελέχη της επιδιώκουν μόνον την αναρρίχησή τους στην πολιτική» και όχι «την προώθηση των συμφερόντων της κοινωνίας».

«Μόνον ένας δρόμος υπάρχει: Να αναλάβουν τα ηνία της χώρας πρωτοπόρες δυνάμεις που προέρχονται από έναν καινούργιο κόσμο που γεννιέται μέσα από την κρίση. Από τον χώρο των νέων επιχειρηματιών, τον χώρο τον πνευματικό, τον επαγγελματικό, τον επιστημονικό, τον εργασιακό, τον αγροτικό και τον κοινωνικό, για να διαλύσουν τους μύθους, να αποκαλύψουν αλήθειες και να απαλλάξουν τη χώρα από τις συσκοτισμένες δυνάμεις της αδράνειας, της ιδιοτέλειας, της δημοκοπίας και του παραπλανητικού λαϊκισμού θεμελιώνοντας ένα διατηρήσιμο και αξιοπρεπές μέλλον», θα πει ο κ. Παπαδόπουλος.
Στη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου θα εκλεγεί ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατικής Ευθύνης, ενώ άλλο θα είναι το στέλεχος που θα τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Δ.Ε. όποτε γίνουν εκλογές.