Αλ. Φλαμπουράρης: Αν γίνουν εκλογές για πρόεδρο θα στηρίξω την Όλγα Γεροβασίλη

Αλ. Φλαμπουράρης: Αν γίνουν εκλογές για πρόεδρο θα στηρίξω την Όλγα Γεροβασίλη

Αν γίνουν εκλογές θα στηρίξω την φίλη μου Όλγα Γεροβασίλη γιατί η εμπειρία πρέπει να συμβαδίζει με τόλμη», δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης ένας εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του από το βήμα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε, με αφορμή τα 60 χρόνια πολιτικής δράσης του «αν γίνουν εκλογές με τις καταστατικές, αναγκαίες δημοκρατικές διαδικασίες, εγώ όπως ήδη γνωρίζετε λόγω αντικειμενικών παραγόντων, ιστορίας, κοινής πορείας, όλα τα χρόνια βαθιάς εκτίμησης, θα στηρίξω τη φίλη μου, συντρόφισσά μου Όλγα Γεροβασίλη γιατί πιστεύω ότι τούτη την κρίσιμη ώρα η εμπειρία πρέπει να συμβαδίσει με την τόλμη και τα δύο αυτά τα έχει η Όλγα».

Ο ίδιος τόνισε πως «βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, χρειάζεται ενότητα, συλλογική δράση, πολιτικές διαδικασίες, μακριά από ατομικισμό» και σημείωσε ότι «είμαστε σύντροφοι και όχι αντίπαλοι, ανταγωνιστές».

Ακόμα δήλωσε περήφανος για την κυβέρνηση της Αριστεράς με τον Αλέξη Τσίπρα.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η τελευταία ημέρα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι κρίσιμη καθώς θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα γίνει νέα εκλογή αρχηγού ή όχι.

Σημειώνεται ότι το καταστατικό του κόμματος στο άρθρο 20 προβλέπει ότι το τακτικό Συνέδριο - που προβλέπεται να γίνει σε τρία χρόνια δηλαδή το 2026-, εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή και για την προεδρία του κόμματος. Δηλαδή εκ του καταστατικού η διάρκεια της προεδρίας είναι τριετής και μετά τίθεται ξανά στην κρίση των καταστατικών οργάνων να αποφασίσουν.

Με βάση τα παραπάνω για να γίνει τώρα νέα εκλογή αρχηγού θα πρέπει ο νυν πρόεδρος να παραιτηθεί ή να υποβληθεί πρόταση μομφής του στο Συνέδριο που είναι σε εξέλιξη.