Αιχμές Σκουρλέτη για κατασκευή εσωτερικών εχθρών στον ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές Σκουρλέτη για κατασκευή εσωτερικών εχθρών στον ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές για «ανακάλυψη εσωτερικών εχθρών» στον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας κατά τη δεύτερη μέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής και σημείωσε ότι κάποιοι μέσα στο κόμμα φοβήθηκαν τον απολογισμό και γι' αυτό καθυστέρησε. 

Ο Π. Σκουρλέτης σχολίασε ότι η αποτίμηση έπρεπε να έχει γίνει νωρίτερα. «Χάσαμε χρόνο, κάποιοι το φοβήθηκαν κακώς, χάσαμε χρόνο, ενώ παντού ο κόσμος στις συγκεντρώσεις μας το ζήταγε επίμονα», ανέφερα χαρακτηριστικά.  Υπογράμμισε ότι «η διεύρυνση περνάει μέσα από την αξιοπιστία που χτίζει ο απολογισμός». Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι αντίθετα «το προηγούμενο διάστημα με δίκη μας ευθύνη τροφοδοτήσαμε μια αδιέξοδη εικόνα εσωστρέφειας, ανακαλύψαμε εσωτερικούς εχθρούς, υπερασπιστές της διεύρυνσης και υπονομευτές της, γίναμε πρωταθλητές στις διαρροές στον Τύπο αποφεύγοντας τον ανοιχτό διάλογο». «Φτιάξαμε μια καρικατούρα αντίθετης άποψης για να την πολεμήσουμε. Για ποιους λόγους άραγε;», είπε. «Τη διεύρυνση όμως την υπηρετήσαμε όλοι μαζί από ‪2012‬. Οι ομόφωνες αποφάσεις που πήραμε το τελευταίο δεν τις πήραμε για πλάκα...», πρόσθεσε.

Σημείωσε, δε, ότι μεγάλη αρετή της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς ήταν και είναι η ικανότητα της να συνθέτει τις διαφορετικές απόψεις εντός του κόμματος και όχι να επιδιώκει τον εξοβελισμό τους.

Τέλος, ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως θεωρεί λάθος την άποψη που υποστηρίζει πως το κόμμα ταυτίζεται με την έννοια της παράταξης ή του κινήματος προωθώντας μια αντίληψη ηγεμονισμού επιζήμια ως προς τη στρατηγική μας άποψη περί ισότιμων προγραμματικών συγκλίσεων και συνεργασιών με σκοπό τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας.