Αδ. Γεωργιάδης: Στην περίπτωση των Τεμπών έχουμε τον ορισμό των ανθρωπίνων λαθών

Αδ. Γεωργιάδης: Στην περίπτωση των Τεμπών έχουμε τον ορισμό των ανθρωπίνων λαθών

Στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και τα αίτιά του αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «στην περίπτωση των Τεμπών έχουμε τον ορισμό όχι του ανθρώπινου λάθους, αλλά των ανθρωπίνων λαθών».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι για να γίνει αυτό το τραγικό δυστύχημα συνέβησαν τα εξής: 

«Ένας ακατάλληλος σταθμάρχης βρέθηκε σε μία πολύ κρίσιμη θέση. Οι δύο συνάδελφοί του που έπρεπε να είναι στη θέση τους, ο ένας δεν προσήλθε καθόλου, άγνωστο για ποιο λόγο, και ο δεύτερος έφυγε 40 λεπτά νωρίτερα γιατί του ζήτησε ο γιος του σουβλάκια. Ο επόπτης που έπρεπε να δει ότι δεν είναι στη θέση τους, είχε πάει σε ένα τσιπουράδικο. 

Ο σταθμάρχης αντί να βάλει αυτόματη χάραξη, γιατί δεν την ήξερε, το έκανε χειροκίνητα. Έβαλε το τρένο ανάποδα, δεν είδε την κονσόλα που του άναψε και του έλεγε ότι το έχει βάλει ανάποδα, ούτε το φωτεινό λαμπάκι. Δεν πάτησε το κουμπί για να σταματήσει και να φρενάρει τα τρένα. Εάν ακόμα συζητάμε για το αν πρόκειται για ανθρώπινα λάθη, εγώ σηκώνω τα χέρια ψηλά».

Επιπλέον ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι «ο κύριος Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας τη γενική πολιτική ευθύνη για αυτήν την εικόνα που σας περιέγραψα. Η ευθύνη που ανέλαβε ο πρωθυπουργός και αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία είναι να τα βάλουμε επιτέλους με το «κακό» δημόσιο. Δεν είναι όμως όλο το δημόσιο «κακό». Στην υπόθεση των Τεμπών έχουμε και το «καλό» δημόσιο. Έχουμε το ΕΚΑΒ που πήγε στην ώρα του, την ΕΚΑΜ που ήταν εκεί, τα δημόσια νοσοκομεία που λειτούργησαν σωστά, δεν είναι όλο το δημόσιο για πέταμα».

Αναφερόμενος στη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «ποτέ δεν πίστευα ότι ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να ξεπεράσει τον κακό του εαυτό εκείνης της τραγικής νύχτας στο Μάτι και του θεάτρου που έπαιξε πάνω στους νεκρούς. Το κατάφερε χθες. Ενώ συζητάμε για την κονσόλα και το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε χθες ένα άλλο κτίριο, αυτό που ετοιμάζεται για να εγκατασταθεί το κεντρικό σύστημα τηλεδιοίκησης, το οποίο θα παραδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Και πήγε συνοδευόμενος από έναν υποτιθέμενο σταθμάρχη που είναι μέλος της τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και 13 χρόνια συνταξιούχος».

Επιπλέον τόνισε: «Πιστεύω πραγματικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται μόνον για τη μικροκομματική εκμετάλλευση αυτής της φοβερής τραγωδίας. Και παίρνω ως παράδειγμα αυτό που έγινε το Σαββατοκύριακο. Μίλησε ο κύριος Μητσοτάκης στο Μαρούσι και ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση γιατί είπε για «θυσία» στα Τέμπη. Ακούστε τώρα τι είχε πει ο κύριος Τσίπρας: «Η θυσία του Παύλου Φύσσα έσωσε τον κόσμο από τη Χρυσή Αυγή». Γιατί δεν έβγαλαν ανακοίνωση και για τον κύριο Τσίπρα αφού τους πειράζουν οι λέξεις; Ακούστε τώρα τι είχε πει και ο κύριος Ξανθός: «Η τραγωδία στο Μάτι είναι ευκαιρία αναστοχασμού». Μήπως έβγαλαν ανακοίνωση για τον Ανδρέα Ξανθό που έβλεπε το Μάτι ως «ευκαιρία»; Αν λέει ο Ξανθός τη λέξη «ευκαιρία» είναι καλό, αν τη λέει ο Γεωργιάδης είναι κακό. Σας τα λέω για να καταλάβετε πόσο ψεύτες και υποκριτές είναι». 

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε επιπλέον ότι στη Γερμανία, το 2018, ένα τρένο με σύστημα τηλεδιοίκησης εκτροχιάστηκε και πέθαναν τόσοι άνθρωποι γιατί ο σταθμάρχης έπαιζε βιντεοπαιχνίδι, τονίζοντας: «Είπε κανένας εκεί ότι πρέπει να παραιτηθεί η Μέρκελ; Πρέπει να καταλάβουμε ότι όσα συστήματα και να διαθέτεις, όλα στο τέλος καταλήγουν στον άνθρωπο. Και όποιος αθωώνει τον σταθμάρχη, τον επόπτη ή τους άλλους που δεν πήγαν στη δουλειά τους, το κάνει μόνον για πολιτικούς λόγους». 

 

Διαβάστε Περισσότερα