Αδ. Γεωργιάδης: ΥΠΕ και «Αγλαΐα Κυριακού» κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την ομαλή λειτουργία

Αδ. Γεωργιάδης: ΥΠΕ και «Αγλαΐα Κυριακού» κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την ομαλή λειτουργία

Απαντήσεις στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για υπερεργασία στο νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω έλλειψης γιατρών και αναισθησιολόγων, έδωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης έγραψε, «Στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας προβλέπονται 11 οργανικές θέσεις, καλυμμένες είναι οι 9, ενώ στο ιατρικό δυναμικό του τμήματος ανήκει και 1 ειδικευμένη ιατρός κλάδου Ε.Σ.Υ. που υπηρετεί σε προσωποπαγή θέση, με παράταση της θητείας της μέχρι και 31.12.2025, δηλαδή συνολικά υπηρετούν 10. Με την με αρ. πρωτ.: 4911/05.03.2024 απόφαση - προκήρυξη έχουν δεσμευτεί 3 θέσεις».

Επίσης, τόνισε πως: « η ΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ομαλή του λειτουργία». 

Η ανάρτηση του κ. Γεωργιάδη

«Όσον αφορά σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών η αλήθεια είναι η εξής:

«Στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου μας προβλέπονται έντεκα (11) οργανικές θέσεις, καλυμμένες είναι οι εννέα (9), ενώ στο ιατρικό δυναμικό του τμήματος ανήκει και μία (1) ειδικευμένη ιατρός κλάδου Ε.Σ.Υ. που υπηρετεί σε προσωποπαγή θέση, με παράταση της θητείας της μέχρι και 31.12.2025, δηλαδή συνολικά υπηρετούν δέκα (10). Με την με αρ. πρωτ.: 4911/05.03.2024 απόφαση –προκήρυξη έχουν δεσμευτεί τρεις (3) θέσεις. Συγκεκριμένα έχουν προκηρυχθεί μία (1) θέση Επιμελητή Α΄ και δύο (2) Επιμελητών Β΄. Μεταξύ των προκηρυγμένων είναι και η θέση της Προσωρινής Προϊσταμένης του τμήματος που υπηρετεί με παράταση της θητείας της και αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες αποχώρησής της από το φορέα μας.

Στις 17.05.2024 (ημερομηνία μέχρι την οποία έχει δικαίωμα ανάκλησης της αίτησής της η ιατρός) θα κενωθεί και μια (1) θέση Διευθύντριας του τμήματος, η οποία στις 18.04.2024 υπέβαλλε αίτηση παραίτησης λόγω συνταξιοδότησης και ήδη λαμβάνει τις οφειλόμενες άδειες της, όπου και θα κινηθεί η διαδικασία προκήρυξης της θέσης . Επίσης επί του παρόντος, στο σύνολο των υπηρετούντων ιατρών ειδικότητας αναισθησιολογίας συμπεριλαμβάνεται ένας ιατρός αναισθησιολόγος που υπηρετεί στο νοσοκομείο με αρχική μετακίνηση από το Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ έως 13.05.2024, η οποία παρατάθηκε έως και την 30.06.2024 δυνάμει των διατάξεων του άρθρ. 50 του Ν.5102/2024.

Επιπλέον, το Τμήμα έχει ενισχυθεί με τους εξής:

  1. έχει ήδη μετακινηθεί από 01.05.2024, μια επικουρική ιατρός από το Γ.Ν.Π.Α. «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» για την κάλυψη αναγκών του τμήματος και έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης για τις ανωτέρω θέσεις που προκηρύχθηκαν.
  2.  πραγματοποιούν από 09.02.2024 και για 3 μήνες, τρεις (3) ιατροί του Γ.Ν.Π. Πεντέλης με μία εφημερία τον μήνα εκαστος και από 09.05.2024 και για 3 μήνες, οι τρεις (3) ιατροί του Γ.Ν.Π. Πεντέλης θα πραγματοποιούν δύο εφημερίες έκαστος τον μήνα, πλην του μηνός Μαΐου που θα πραγματοποιήσουν 4 εφημερίες συνολικά.
  3. αναμένεται η κοινή απόφαση Διοικητών 1ης και 2ης Υ.ΠΕ. προσωρινής μετακίνησης ενός ιατρού αναισθησιολόγου από το Γ.Ν. Τζάνειο, για διάστημα ενός μηνός».

Κοινώς και η ΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχουν κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την ομαλή του λειτουργία. Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα».