Αδ. Γεωργιάδης για δήλωση Πνευματικού: Ζητώ προσωπικά συγνώμη από όσους αισθάνθηκαν πόνο
Eurokinnisi
Eurokinnisi

Αδ. Γεωργιάδης για δήλωση Πνευματικού: Ζητώ προσωπικά συγνώμη από όσους αισθάνθηκαν πόνο

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά, ως πρώην υπουργός Υγείας, συγνώμη από όλους τους ανθρώπους που ενοχλήθηκαν και πόνεσαν από τη γνωστή αυτή χθεσινή δήλωση. Θέλω να πω ξεκάθαρα σε όλους ότι ποτέ σε κανέναν μας στη Νέα Δημοκρατία δεν έχει περάσει η παραμικρή ιδέα για οποιουδήποτε είδους διαλογή και πιστεύουμε σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα δίνει τη μάχη μέχρι τελευταία στιγμή για τον κάθε ασθενή».

Με αυτή τη δήλωσή του, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ότι δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα στον τομέα της Υγείας, στο κόμμα της ΝΔ.

Όπως ανέφερε, η συγκεκριμένη δήλωση του έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση. Μάλιστα την χαρακτήρισε «ανατριχιαστική».

«Η δήλωση είναι φριχτή, χωρίς καμία συζήτηση. Να ξεκαθαρίσω, επειδή πάλι η αντιπολίτευση βρίσκει ευκαιρία κάνει σπέκουλα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση και σε κανενός την σκέψη στη Νέα Δημοκρατία για οποιαδήποτε τέτοιου τύπου είδους διαλογή ασθενών. Τελεία» είπε χαρακτηριστικά. Προσέθεσε ωστόσο, εάν ακούσει κανείς την συζήτηση ολοκληρωμένη, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για μια αποκομμένη δήλωση.

«Η κουβέντα γίνεται στον Άρη Πορτοσάλτε και έχει φτάσει στο σημείο των δαπανών της υγείας στις ΗΠΑ, το πώς αντιμετωπίζονται οι δαπάνες υγείας στις ΗΠΑ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο όπου εξηγεί το πώς νομιμοποιούν τις δαπάνες υγείας σε άλλα κράτη, αναφέρει τη διαλογή ασθενών τελικού σταδίου καρκίνου. Ούτε είπε ποτέ το προτείνει για την Ελλάδα ούτε είπε ποτέ να εφαρμοστεί στην Ελλάδα» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, και επανέλαβε ότι « η δήλωση αυτή καθαυτή είναι φριχτή».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει σκέψη οποιουδήποτε ανθρώπου να γίνει κάτι τέτοιο ποτέ στην Ελλάδα. Εγώ ως υπουργός Υγείας έχω υπηρετήσει το ακριβώς αντίθετο. Πρώτος ζήτησα συγγνώμη, έχω χάσει τη μητέρα μου από καρκίνο και έχω μια μεγάλη ευαισθησία στο θέμα αυτό, αλλά ο καθένας μπορεί να έχει στην οικογένεια του συγγενή που έφυγε από καρκίνο ή μπορεί και ο ίδιος να περάσει περιπέτεια» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.  «Είναι προφανές ότι δεν εκφράζει κανέναν μας αυτό. Κανέναν μας» υπογράμμισε.  

Ούτε υπήρχε ούτε υπάρχει κρυφή ατζέντα ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ θύμισε ότι ο ίδιος ως υπουργός Υγείας νομοθέτησε την πλήρη κάλυψη των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία. «Άρα, λοιπόν, όχι μόνο δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη, έχουμε υπηρετήσει και εγώ προσωπικά, ως πολιτική το ακριβώς αντίθετο. Τελεία. Μη δημιουργηθεί καμία παρερμηνεία» επισήμανε.