Άδ. Γεωργιάδης από ΚΑΤ: Ξεκίνησαν και στην Αθήνα τα απογευματινά χειρουργεία

Άδ. Γεωργιάδης από ΚΑΤ: Ξεκίνησαν και στην Αθήνα τα απογευματινά χειρουργεία

«Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που η μεταρρύθμιση των απογευματινών χειρουργείων αγκαλιάστηκε από τις πρώτες μέρες τόσο πολύ και από τους γιατρούς και από το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και από τον κόσμο», ανέφερε.

 «Ξεκίνησαν σήμερα τα απογευματινά χειρουργεία και στην Αθήνα, στον Ευαγγελισμό και στο ΚΑΤ» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, επισκεπτόμενος το δημόσιο νοσοκομείο ΚΑΤ, για να διαπιστώσει πώς υλοποιείται η μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας.

Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που η μεταρρύθμιση των απογευματινών χειρουργείων αγκαλιάστηκε από τις πρώτες μέρες τόσο πολύ και από τους γιατρούς και από το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και από τον κόσμο. (…) Θεωρώ πολύ σημαντικό που το ΚΑΤ, ένα νοσοκομείο με την καλύτερη φήμη στα χειρουργεία τα ορθοπεδικά, πάσης φύσεως, μπήκε στη μεταρρύθμιση», είπε, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η μεταρρύθμιση θα βοηθήσει να μειωθούν οι αναμονές ενώ ακόμη σημείωσε: «Πάρα πολλοί Έλληνες ασθενείς θέλουν να χειρουργούνται στο ΚΑΤ, εμπιστεύονται τους γιατρούς και δίνουμε την ευκαιρία να έρθουν να χειρουργηθούν, την ώρα που θέλουν, με τον γιατρό που θέλουν».

«Είμαι ευτυχής που έχω μάθει ότι το σύνολο των κλινικών δήλωσε επιθυμία να συμμετάσχει. Ξεκινάμε σήμερα με 2 χειρουργεία, 3 από αύριο», ανέφερε και σημείωσε πως «έχουμε ήδη σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα ετήσιων προσλήψεων στο ΕΣΥ από την ίδρυσή του. 6.500 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού προκηρύσσονται για το 2024. 10.000 στην τετραετία».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «εάν καταφέρουμε με τις μεταρρυθμίσεις που κάνουμε να κάνουμε γιατρούς και νοσηλευτές να δηλώσουν συμμετοχή για να καλύψουν αυτές τις θέσεις, στην πραγματικότητα θα έχουμε καλύψει τις ανάγκες μας»

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ακόμη ότι «η διαμαρτυρία είναι στοιχείο της δημοκρατίας».

Και συνέχισε: «Χθες ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Λάρισας, την άλλη εβδομάδα ξεκινάνε στον Άγιο Ανδρέα, στο Γεννηματάς, στο Σωτηρία. Όλα τα νοσοκομεία μπαίνουν στη μεταρρύθμιση. Είναι ζήτημα αν 5 νοσοκομεία στη χώρα δεν θα κάνουν απογευματινά χειρουργεία. Όλα τα άλλα θα κάνουν. Εγώ θα βγάζω συνέχεια ανακοινώνεις για να ενημερώνεται ο κόσμος και να κλείνει τα ραντεβού του.

Είχαμε χθες κι σήμερα συνάντηση και με τις ευρωπαϊκές αρχές για να δούμε πώς θα ξεκινήσουμε ακόμα πιο γρήγορα το πρόγραμμα με το Ταμείο Ανάκαμψης για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, που είναι το επόμενο βήμα. Δεν έχει πάρει ακόμα έγκριση από τις ευρωπαϊκές αρχές αλλά θα πάρει, θα το πετύχουμε».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη: «Πέρα από το ότι είχα τη χαρά να συναντήσω τον πρώτο χειρουργό του ΚΑΤ που έκανε απογευματινό χειρουργείο με μεγάλη επιτυχία και τον βοηθό του, και να μιλήσω με συγγενείς ασθενών, είχα την τύχη να συναντήσω και τον πρώην υπουργό Υγείας, τον κύριο Σούρλα που νοσηλεύεται. Μου ευχήθηκε καλή επιτυχία. Στηρίζει τη μεταρρύθμιση και είχαμε μια πολύ ωραία συζήτηση. Και βέβαια τον γιατρό μου, γιατί όταν χρειάστηκα απογευματινό χειρουργείο στο ΚΑΤ ήρθα. Πιστεύω τα απογευματινά χειρουργεία στο ΚΑΤ θα πάνε εξαιρετικά καλά. Τα πρωινά στο ΚΑΤ πηγαίνουν ούτως η άλλος καλά, τώρα θα πηγαίνουν και τα απογευματινά».

Ο Διοικητής του εν λόγω νοσοκομείου, κ. Γιάννης Ηλιόπουλος δήλωσε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πάλι 2 αίθουσες, ήδη έχουν δηλώσει οι ασθενείς και τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αυξάνονται και οι αίθουσες και οι ασθενείς».

Εξήγησε ότι «τα χειρουργεία είναι μια αρθροπλαστική ισχίος σήμερα και μια αρθροπλαστική γόνατος. Το χειρουργείο αρθροπλαστικής ισχίου έχει ολοκληρωθεί και είναι σε εξέλιξη η αρθροπλαστική γόνατος».