Ζήτημα επέκτασης χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στην Αν. Μεσόγειο θέτει ο Αλ. Τσίπρας

Ζήτημα επέκτασης χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. στην Αν. Μεσόγειο θέτει ο Αλ. Τσίπρας

Ζήτημα επέκτασης των ναυτικών μιλίων σε Κρήτη και νησιά της Ανατολικής Μεσογείου στα 12 ναυτικά μίλια θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Κουμουνδούρου σε έκτακτη σύσκεψη που έγινε χθες, παρουσία των αρμόδιων τομεαρχών ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως στις παρούσες συνθήκες η επέκταση στα 12 μίλια στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Κρήτη είναι μονόδρομος.

«Δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν οι εξελίξεις. Πριν δέκα μέρες δήλωσα ότι ο κος Μητσοτάκης πέταξε λευκή πετσέτα στη Σύνοδο. Την ίδια στιγμή ο ίδιος δήλωνε απόλυτα ικανοποιημένος από τα αποτέλεσματά της, παρόλο που δεν είχε καμία αναφορά σε κυρώσεις. Και μέσα σε δέκα μέρες ο Ερντογάν άνοιξε τα Βαρώσια και έστειλε πάλι ερευνητικό εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας ακόμη και εντός των 12 μιλίων των δυνητικών χωρικών μας υδάτων στο Καστέλοριζο» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Αναρωτιέμαι, άραγε, ποια είναι η κόκκινη γραμμή για τον κο Μητσοτάκη; Στις παρούσες συνθήκες η επέκταση στα 12 μίλια στα νησιά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Κρήτη είναι μονόδρομος. Όπως και η πίεση στη Σύνοδο για κυρώσεις» πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε πως «πολύ φοβάμαι ότι η Γερμανική Προεδρία και η ΕΕ στο σύνολό της δεν πρόκειται να αναλάβουν τις ευθύνες τους αν δεν πιεστούν. Και αν δεν υπάρξει μηχανισμός κυρώσεων έστω τώρα και αν ταυτόχρονα δεν ανοίξει το θέμα επέκτασης σε 12 ν.μ. στην Ανατολική Μεσόγειο η Ελλάδα και η ΕΕ θα χάσουν πια κάθε αξιοπιστία».